Sex Pistolsin Glen Matlock yhtyeineen Suomeen

Punk rock -pioneeri ja legendaarisen Sex Pistols -yhtyeen päälauluntekijä Glen Matlock saapuu Suomeen. Glen Matlock Band kiertää alkuvuodesta 2020 Eurooppaa ja saapuu Suomeen konsertoiden Savoy-teatterissa Helsingissä 11. maaliskuuta. Mukana kiertueella on erikoisvieraana kitaristi Earl Slick, joka on niin ikään tuttu yhteistyöstään suurten rocklegendojen kanssa.

Konsertin päätähti on brittiläisen Sex Pistolsin perustajajäsen Glen Matlock, joka on kirjoittanut valtaosan punkyhtyeen ikonisista hiteistä. Vuosina 1975–1977 yhtyeessä basson varressa olleen Matlockin kädestä ovat lähtöisin esimerkiksi kappale Pretty Vacant sekä valtaosa Nevermind The Bollocks, Here Come The Sex Pistols -levyn hiteistä, kuten God Save The Queen ja Anarchy In The U.K. Glen Matlock lähti yhtyeestä vuonna 1977, mutta palasi Sex Pistolsiin sen reunion-kiertueilla 2000-luvun alkupuolella, jolloin yhtye käväisi Suomessakin.

Sex Pistolsista lähdön jälkeen Glen Matlock soitti 1980-luvulla muun muassa Iggy Popin ja The Damnedin levyillä, ja 1990-luvulla basisti siirtyi soolouralle julkaisten ensin omaeläkerran I Was a Teenage Sex Pistol (1990) ja hieman myöhemmin ensimmäisen soololevynsä Who’s He Think He Is When He’s At Home? (1996). Sittemmin Matlock on ollut kysyttynä muusikkona mukana lukuisissa yhtyeissä ja projekteissa ja soitti muun muassa Primal Screamin Vanishing Point -levyllä. Vuonna 2018 julkaistiin miehen tuorein soololevy, Good To Go, jolla kitarassa kuullaan Earl Slickiä.

New Yorkista lähtöisin oleva Earl Slick tunnetaan muun muassa yhteistyöstään John Lennonin ja Yoko Onon kanssa. Slick oli myös David Bowien luottokitaristi siitä lähtien, kun Bowie pyysi miestä mukaansa vuoden 1974 Diamond Dogs -kiertueelle. Studioalbumeilla Slickin taituruutta kuultiin ensimmäisen kerran Bowien vuonna 1975 julkaistulla Young Americans -studioalbumilla ja viimeisen kerran noin neljä vuosikymmentä myöhemmin, eli vuonna 2013 julkaistulla The Next Day -levyllä. Earl Slick on myös soittanut yhdessä muun muassa George Harrisonin, Ringo Starrin, Eric Claptonin, The Curen Robert Smithin ja Def Leppardin Joe Elliottin kanssa.

Liput konserttiin tulevat myyntiin tämän viikon torstaina 23.1.2020 kello 9.00 Lippupisteessä.

KEIKKA
11.3.2020 Savoy-teatteri, Helsinki

LIPUT
alkaen 49€
ennakot Lippupisteestä


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.