Satyricon. Pakkahuone, Tampere, Finland, 27.3.2018. Photo: Olli Koikkalainen

Satyricon pani tärykalvot koville Tampereella

Satyricon, Suicidal Angels
Pakkahuone, Tampere
27.3.2018

Norjan metalliylpeys Satyriconin kiertuekaravaani kaarsi tuoreen Deep Calleth Upon Deep -albuminsa myötä myös Suomeen. Noisen toimittajat löysivät itsensä tuttuun tapaan Tampereen Pakkahuoneelta, jossa yhtyettä lämppäsi Suicide Angels.

 

Huom! Pienet kuvat saa klikattua isommiksi.

Suicidal Angels. Pakkahuone, Tampere, Finland, 27.3.2018. Photo: Olli Koikkalainen
Suicidal Angels

Sigurd “Satyr” Wongravenin ja Kjetil-Vidar “Frost” Haraldstadin luotsaama Satyricon on tekaissut yli kaksikymmenvuotisen historiansa aikana yhdeksän levyä. Vaikka musiikin pohjana on black-metalli, ei yhtye ole kavahtanut ajatusta lainata ideoita myös hieman kevyemmistä musiikkigenreistä.

Livenä ydinkaksikon ympärillä kuusihenkiseksi kasvava orkesteri yhtye on ankara. Se tuuppaa tärykalvoja tärisyttävällä äänenpaineella samaan aikaan kun kirkkaat valot saavat siristämään silmiä. Lava kylpee sinisen, vihreän ja punaisen väreissä – valot tukevat musiikkia ja lopputuloksena on kaikin puolin tyylikäs show.

 

Satyricon. Pakkahuone, Tampere, Finland, 27.3.2018. Photo: Olli Koikkalainen
Satyricon

Yhtye on ripotellut uuden Deep Calleth Upon Deep -levyn kappaleita pitkin settiä. Albumi kuullaan livenä suurimmaksi osaksi. Hieman nihkeämpiä arvioita, tai ei ainakaan täyttä ylistystä, saanut levy potkii livenä mukavasti. Uusista ralleista särähtää kuitenkin korvaan Blood Cracks Open the Ground, joka tuntuu kulkevan ikään kuin epäsynkassa eikä oikein lähde lentoon.

Suurimman huomion keräävät vanhemmat ja piirun verran aggressiivisemmat rallit. Setin loppupuolella kuultu Dark Medieval Times -levyn Walk the Path of Sorrow ja etenkin varsinaisen setin päättänyt Nemesis Divinan kaksikko Transcendental Requiem of Slaves ja Mother North saavat aikaan tiukimmat nyrkinheristykset – ellei sitten sattumalta kädessä ole videokameran virkaa toimittava älypuhelin, joka taltioi illan nostalgisinta osiota.

 

Satyricon. Pakkahuone, Tampere, Finland, 27.3.2018. Photo: Olli Koikkalainen

Vaikka Satyricon käy päälle armotta, löytyy sen musiikista aimo annos rokkia. Brutaalien ja blast beatilla ryyditettyjen moukareiden tasapainoksi irtoaa Repined Bastard Nationin ja The Wolfpackin kaltaisia vastustamattomasti eteenpäin rullaavia ralleja.

Encoressa kuullaan kolme takuuvarmaa vetoa: The Pentagram Burns, Fuel For Hatred ja K.I.N.G. Yhtyeen vaatimuksesta muutoin osin varmasti arki-illasta johtuen varsin sivistyneesti käyttäytynyt yleisö intoutuu pittiin, ja ilta saa arvoisensa päätöksen.

Satyricon. Pakkahuone, Tampere, Finland, 27.3.2018. Photo: Olli Koikkalainen

Teksti, Jukka Kastinen
Kuvat, Olli Koikkalainen

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.