Satyricon, Hurula, Disco Ensemle ja useita muita kiinnitetty Ilosaareen

Joensuun Ilosaarirock julkaisi lisää ohjelmaa heinäkuun festivaalille. Ilosaarirockiin saapuvat norjalainen black metal -suuruus Satyricon, ruotsalainen vaihtoehtorock-yhtye Hurula, viimeistä kertaa Joensuussa esiintyvä Disco Ensemble, Ismo Alanko, Lasten Hautausmaa, Mokoma, Atomirotta, Saimaa, Shiraz Lane sekä Ilosaarirockissa ensimmäisen festivaalikeikkansa soittava Flat Earth, jossa vaikuttaa muun muassa HIM:stä ja Amorphiksesta tuttuja muusikoita.

– Flat Earth on kiinnostavimpia uusia kokoonpanoja raskaan musiikin kentällä, hienoa saada bändi avaamaan festariura meillä. Bändi vahvistaa hienosti Satyriconin ohella festarin jo ennestään laajaa rock- ja metallikattausta. Hurulaa meiltä on toivottu myös todella paljon, mikä ei sinänsä ihmetytä, sillä sen verran huikeasta livebändistä on kyse, tunnelmoi Ilosaarirockin promoottori Panu Hattunen.

Vuonna 1990 perustettu Satyricon on yksi maailman tunnetuimmista black metal -yhtyeistä ja kuuluu genren kivijalkaan. Laulaja-kitaristi Satyrin ja kiivaskätisen rumpali Frostin johtama yhtye julkaisi viime syksynä albumin Deep Calleth Upon Deep ja on kiertänyt sen myötä maailmaa julistaen tumman metallin sanomaa.

Ruotsalainen Hurula on punkyhtye Masshysterista tutun Robert Hurula Petterssonin sooloyhtye, joka seikkailee intohimoisissa 90-luvun vaihtoehtorockin tunnelmissa. Vuonna 2016 julkaistu albumi Vapen till dom hopplösa herätti ihastusta Pohjanlahden molemmin puolin ja toi Hurulalle palkintoehdokkuuksia ja mainintoja vuoden albumit -listoilla.

Ilosaarirock järjestetään Joensuun Laulurinteellä 13. – 15.7.2018.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.