Säpinää-klubi täyttää tänään 1 v.

Indiehenkistä Säpinää-klubia on nyt järjestetty Kuudennella linjalla joka kuukausi vuoden ajan. Yksivuotis-synttäriklubilla tänä iltana esiintyvät samalla uuden The Heart Cannot Hold -levynsä julkaisua juhlistava pidemmän linjan indiepopviisikko Flannelmouth, sekä laulaja-lauluntekijä Vili Lähteenoja yhtyeineen eli Omsk, jonka folk-sävyistä musiikkia on verrattu mm. Bon Iveriin. Aikaisemmin Säpinäässä on esiintynyt mm. Vuk, Sydän, sydän, Joose Keskitalo, Viola, Vauva, Frivolvol ja Itkevä tyttö. Järjestävänä tahona häärii Lani Nordlundin, Kia Ryhäsen ja Sari Palmin muodostama kolmen nuoren naisen tiimi. Kulttuurituottajaksi opiskeleva Nordlund kertoi Noise.fi:lle mikä tekee Säpinäästä Säpinään.
tn_kuva3

Helsingissä järjestetään vähän väliä kaikenlaisia klubeja. Onko Säpinäällä jokin oma konsepti, tai jokin mikä erottaisi sen muista?

– Emme yritä olla mitenkään supererikoisia. Me pyritään yksinkertaisesti mahdollisimman hyvään meininkiin. Idea on että voit mennä torstaina katsomaan bändejä ja pitämään hauskaa. Ei tarvitse bilettää pidemmän kaavan mukaan, mutta se mahdollisuus on, sillä bändien jälkeen meillä jatkaa DJ:t. Aina silloin tällöin tehdään jotain spontaania, kuten tarjotaan drinkkejä tai jotain muuta sellaista.

Entä mikä linja on bändien suhteen?

– Jossain vaiheessa ajateltiin että olisi pelkästään suomeksi laulavia artisteja, mutta todettiin se turhan rajoittavaksi tekijäksi. Muuten pätee se klassinen. Koetetaan nostaa esille meidän mielestä kiinnostavia uusia artisteja, ja täkynä on sitten hieman vakiintuneempi akti. Tyylillistä linjaa ei ole. Meillä on ollut kaikkea folkista punkkiin.

Teillä on kuitenkin ehkä hieman rokimpaa settiä verrattuna Kutosen nykyiselle DJ- ja elektronista musiikkia suosivaan linjaan?

– Joo, ollaan koetettu pitää se. Viihdyin itse paljon niillä parin-kolmen vuoden takaisilla indierock-keikoilla ja haluaisin mielellään että tuo meininki säilyisi jollain tavalla Kutosella koska se on mielestäni mestana todella mukava.

tn_kuva4

Väen houkutteleminen Kuudennelle Linjalle torstai-iltana on tiedetysti jokseenkin haasteellista. Miten olette tarttuneet tuohon haasteeseen?

– Ollaan yritetty markkinoida tapahtumaa niin hyvin kuin tällaisella DIY-budjetilla nyt pystyy. Facebook on tärkeä väline nykyään, vaikka siinä helposti syntyy sellainen tiedotusähky, ja tietysti foorumimainostaminen on tärkeää. Uskon myös että julisteilla vielä on jonkin verran vaikutusta. Ne ovat se visuaalinen muistutus kadulla. “Ainiin, tällainenkin oli”. Olemme myös pyrkineet pitämään lipun hinnan viiden euron tietämillä ja showtimen siinä kymmenen paikkeilla.

Entä nyt kun klubi täyttää vuoden, onko jotain spesiaalia tiedossa?

– No, Flannelmouthin keikka on samalla levynjulkkari ja sitten esillä on kuvakavalkadi tähänastista klubeista. Meidän kantis-DJ:t Antti Agreau ja Jackieboy julkaisevat myös mixtapen jonka nopeimmat voivat käydä poimimassa itselleen dj-kopista. Tämän jälkeen Säpinää painuu määrittelemättömän mittaiselle tauolle, joten nyt kannattaa saapua paikalle.

Tänä iltana 14.1. Kuudennella Linjalla Säpinää 1 v.:
Flannelmouth, Omsk + DJ:t Antti Agreau & Jackieboy


Posted

in

by

Comments

One response to “Säpinää-klubi täyttää tänään 1 v.”

  1. mielenkiintoinen juttu. Lisää tälläisiä!

  2. mielenkiintoinen juttu. Lisää tälläisiä!

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.