San Miguel Primavera Sound 2012 -ennakko, osa 2

Mira Shemeikka ennakoi tämän vuoden Primavera kattausta ja tarjoaa jokaiselle päivälle omasta mielestä tärkeimmät tärpit. Ennakkoon tämä vuosi vaikuttaa heikommalta, kuin viime vuoden massiivinen kattaus. Odotamme innolla Miran raporttia festareiden jälkeen tämän vuoden kinkereistä.

PERJANTAI 1.6.

17:55 OTHER LIVES (San Miguel -lava)

Pakollisen nynnyindieslotin täyttämisbändi meikän aikatauluista. (Tai ehkä se paikka kuuluis eniten Death Cab for Cutielle, mut en oo vielä varma niistä, koska ne on nähty ennenkin ja siinä menee päällekkäin White Denim ja Bleached.) Mut nii, tästä kiinnityksestä iloittiin jo viime vuonna, ja sen jälkeen bändi on päätynyt Radioheadin lämppäriksi ja on buukattu lukuisille festareille tänä kesänä. Syystä!

[soundcloud params=”auto_play=false&show_comments=true”]http://soundcloud.com/otherlives[/soundcloud]

 

23:15 WAVVES (Mini)

Kun pari vuotta sitten Nathan Williams ja kumppanit peruivat Roskilde-keikkansa, olin et EVVK, ihan paskaa muutenki. Sittemmin Wavves on karistellut ylimääräiset noiset popistaan ja päätynyt aina vaatekauppojen taustamusiikiksi asti – ilman että asenne olisi kärsinyt! Aika on nyt kypsä Wavvesille. Älkää peruko tällä kertaa!

[soundcloud params=”auto_play=false&show_comments=true”]http://soundcloud.com/wavveswavves[/soundcloud]

 

00:15 TRASH TALK (Pitchfork)

Vaikka raskaan musiikin osuus on tänä vuonna ehkä huipussaan, ei vaan jää aikaa hevistellä, koska pakolliset rockit ja räpit menee ohi. Perjantain adrealiiniannoksen käyn myllyttämässä jenkkihardcoresta, jota vaan ei voi missata. Alla kohtuullisen badass video. Bongattavissa myös Roskildessa, mikäli joku on sinnekin menossa!

02:00 THE RAPTURE (San Miguel)

Olisin ehkä voinut joskus kuvitella, että The Rapturen aika oli silloin kun !!! esiintyi Flow Festivalin päälavalla, ja lavan edessä olleet pensaat tuhoituivat tanssijoiden jaloissa. Kuusi vuotta sen jälkeen discopunk on edelleen ajankohtaista ja The Rapture on vieläkin elinvoimainen pakkocheckaus. Mee testaan, kuinka deeppii sun love on.

02:45 ARAABMUZIK (Pitchfork)

Alkuvuoden kuunnelluimpia artisteja, vaikka kokikin pienen inflaation uuden mixtapen tultua. Almost instrumental hip hop at its best. Joo, ja joitain sellasia tranceteknodance-vaikutteita löytyy myös, että ennustan että saadaan aamuyön jumitustanssipirskeet!

 

HUOM! Primavera TV:n ylläpitämä Youtube-kanava näyttää livenä 22 keikkaa festareiden aikana. Katso tarkemmat lähetysajat täältä.

Juttusarja on julkaistu aiemmin All ears -blogissa.