Rokumentti järjestää päättömän ulkoilmaesityksen

Joensuulainen elokuvafestivaali Rokumentti Rock Film Festival järjestetään kymmenennen kerran 12. – 16. marraskuuta. Juhlavuoden kunniaksi festivaalin aikaan järjestetään useita ilmaistapahtumia, joista suurin on Elokuvia Ilosaaressa -ulkoilmaesitys perjantaina 14.11.

– Ulkoilmanäytös keskellä koleinta marraskuuta on niin pöhkö ajatus, ettei sitä voinut jättää tekemättä. Luvassa on extreme-ulkoilmanäytös, jossa tuodaan kesä keskelle talvea. Vaikka väkisin, uhoaa Rokumentin taiteellinen johtaja Petri Varis.

Elokuvia Ilosaaressa -tapahtuma pitää sisällään lapsille suunnattuja lyhytelokuvia, nykysirkusta ja kolme kotimaista klassikkoelokuvaa, jotka on valittu kesä vaikka väkisin -teemaa noudattaen. Taianomaisesti valaistussa Ilosaaressa nähdään Hannu Lajusen ja Tomi Riionheimon Tango Finlandia, Mika Ronkaisen Laulu koti-ikävästä sekä Perttu Lepän Joensuussa kuvattu Pitkä Kuuma Kesä. Lisäksi illassa nähdään katkelma Sirkus Supiaisen Kiven aika -musiikkituliteoksesta sekä Agit Cirk -ryhmän runoutta ja sirkusta yhdistelevä Panohommia ja kirjotusvirheitä -teos. Näytöksiin on vapaa pääsy.

– Luvassa on spektaakkeli, joka kannattaa kokea. Julkaistun ohjelman lisäksi luvassa on yllätyksiä, saatetaanpa tuoda saareen vaikka telttasauna lämmittelyä varten, jatkaa Varis.

Ulkoilmanäytöksen lisäksi Rokumentin juhlavuoteen kuuluu ilmainen avajaisgaala, jossa esiintyy Aino Venna, Cinemare-tapahtuman kanssa järjestetty kauhuelokuvakonsertti, elokuvabrunssi sekä vierailukierros maakunnissa. Kaikkineen Joensuussa on luvassa kymmenen päivää kestävä elokuvan juhlaviikko.

Rokumentin liveohjelmistossa kuullaan Aino Vennan lisäksi teknoa, ysäridiskoa ja torvimusiikkia. Perjantaina ravintola Kerubissa järjestetään YleXPOP-klubi, jossa esiintyvät Matti Airaksinen ja Softengine. Lauantaina luvassa on torvimusiikille ja Balkan-menolle omistettu Megatättärää-Party, jossa esiintyvät 11-henkinen torviryhmä Bad Ass Brass Band, Tundramatiks ja DJ Emil. Torstaina vietetään Teknotorstaita Fiktio ry:n vetämänä. Teknotorstai pitää sisällään kolme elokuvaa, chiptune-asrtisti OJJ:n keikan ja kasan DJ:tä. Keikkojen liput ovat myynnissä ravintola Kerubin verkkosivuilla.

Rokumentin teemaohjelmisto ja varsinainen elokuvaohjelmisto julkaistaan lokakuun puolivälissä. Elokuvanäytösten lipunmyynti käynnistyy maanantaina 27.10.

Rokumentti järjestetään Joensuussa 12. – 16. marraskuuta.