Kuva: Markus Korpi-Hallila

Rokumentin ohjelma julki, tarjolla yli 50 elokuvaa

Marraskuussa Joensuussa järjestettävä Rokumentti Rock Film Festival julkaisi koko elokuvaohjelmistonsa. Festivaalilla nähdään yli 50 elokuvaa, jotka käsittelevät musiikkia, populaarikulttuuria ja kansalaisaktivismia. Elokuvien lisäksi festivaalilla esiintyy toistakymmentä yhtyettä tai artistia. Festivaali tuo Joensuuhun erilaisia tapahtumia ulkoilmanäytöksestä kauhuelokuvakonserttiin ja levymessuihin. Rokumentti järjestetään marraskuun 12. – 16. jo kymmenennen kerran. Festivaalin lipunmyynti käynnistyy maanantaina 27.10.

– Kymppivuotiset tuo kaikenlaista oheistapahtumaa, mutta myös leffaohjelmistoon on juhlavuonna panostettu. Saatiin kasattua eräänlainen best from the fest eli vuoden tärkeimmät elokuvat maailman festareilta. On tutumpia tapauksia ja Suomen ensi-iltoja sopivassa sotkussa, kertoo Rokumentin taiteellinen johtaja Petri Varis.

Festivaalin avaa Joensuussa ensimmäistä kertaa esitettävä Nick Cave -dokufiktio 20 000 Days on Earth. Festivaalin päätöselokuvana esitetään irlantilainen musiikkidraama Frank. Väliin mahtuvat muun muassa uutuuselokuvat Björkistä, Johnny Winteristä, Jimi Hendrixistä, Frank Zappasta, Fela Kutista ja Lamb of Godista.

Festivaalin kymmenen dokumenttielokuvan teemaohjelmistossa käsitellään kansalaisaktivismia. Teema kulkee nimellä Usko, toivo ja konetuliaseet. Musiikki- ja aktivismielokuvien lisäksi Rokumentissa esitetään muun muassa surf-elokuvat Hangs Upon Nothing ja Storm Surfers 3D, Charles Bukowskista kertova Born into This ja pin up -malli Bettie Pagen elämää avaa Reveals All!

– Onhan tuo aikamoinen elokuva- ja musafanin aarreaitta. Tänä vuonna draamaa on myös dokkareiden ohella enemmän kuin ennen. Ohjaajista löytyy nimiä kuten Jodorowsky, Coenin veljekset, Jarmusch ja Honkasalo. Liput kannattaa hankkia ajoissa, viime vuosina on myyty ei-oota aika moneen näytökseen, neuvoo Varis.

Rokumentin koko ohjelmisto on nähtävillä verkkosivuilla www.rokumentti.com. Festivaali järjestetään 12. – 16. marraskuuta. Elokuvanäytösten liput tulevat myyntiin maanantaina 27.10 elokuvateatterikeskus Tapion lipunmyynnissä.


Posted

in

,

by

Tags:

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.