Rock-kuvaaja Nauskalta ensimmäinen valokuvanäyttely

Valokuvaaja Nauska on tullut tunnetuksi yhtenä Suomen merkittävimmistä bändien ja artistien kuvaajista. Miehen tinkimättömän kameran edessä ovat viihtyneet käytännössä kaikki kotimaisen populaarimusiikin isoimmat tekijät, mutta myös sadoittain pienempiä yhtyeitä.

Lähes jokainen suomalainen musiikkia ostanut on nähnyt Nauskan töitä levynkansissa ja artistien muotokuvina lehdissä. Herra on tullut tunnetuksi myös omailmeisenä lehtikuvaajana sekä taidokkaana, näkemyksellisenä henkilökuvaajana. Nauskan ura voidaan nähdä suorana jatkumona muiden muassa Stefan Bremerin ja Jouko Lehtolan työlle suomalaisten muusikoiden, taiteilijoiden, kirjailijoiden ja viihteen isojen nimien, mutta myös friikkien ja katukulttuurin dokumentoimisessa tuleville sukupolville.

Nauskan valokuvista ei ole aiemmin koostettu näyttelyä, mutta tänään Bar Loosessa avataan miehen ensimmäinen laaja yksityisnäyttely Deep Shadows & Brilliant Highlights. Näyttelyn idea on poikkeuksellinen: Bar Loosessa pysyvästi kehyksissä olevien ulkomaisten artistien tilalle vaihdetaan kolmeksi viikoksi sadan kuvan verran Nauskan kuvaamia suomalaisia rockhahmoja. Tila ja ripustus pysyvät samana, mutta sisältö muuttuu toiseksi.

Deep Shadows & Brilliant Highlights -näyttely koostuu bändi- ja artistikuvista 1990-luvulta tähän päivään. Mukaan mahtuvat uran klassisimmat levynkansiotokset, mutta myös runsaasti raakoja, suoria ja huiman visionäärisiä ennenäkemättömiä otoksia. Tervetuloa todistamaan itse paikan päälle Nauskan Deep Shadows & Brilliant Highlights.

NÄYTTELY
Nauska: Deep Shadows & Brilliant Highlights
26.9.–16.10.2013 Bar Loose, Annakatu 21, Helsinki