Riutta: Huomenna hän tulee/ Kuvasta kadonnut – Tummaa vaihtoehtomaalailua Pohjanmaalta

Omakustanne, 2011

Kahdeksan vuoden ikään ehtinyt, Oulaisista ponnistava ja nykyään Oulussa vaikuttava Riutta soittaa jamihenkistä, progahtavaa, modernia pop-rockia. Kolmannen virallisen julkaisunsa, Huomenna hän tulee/ Kuvasta kadonnut -single on ennakoiva askel yhtyeen kuluvana keväänä alkavia debyyttilevyn nauhoituksia. Huomenna hän tulee on aavistuksen sisäänpäinkääntynyttä, tummasävyistä, melankolista ja maalailevaa taidepoppia, jota indieksikin voi luonnehtia. Kappaleessa hypnoottisesti pyörivän rytmin seasta on selkeimmin vertailukohdista erotettavissa Zen Cafe ja päivitetty Wigwam.

Kuvasta kadonnut on unenomaisen surullinen, joskin standardinomaisen kaunis kappale, josta tulee ensimmäisenä mieleen uraansa aloitteleva Harmaja ja Aida. Sanoituksellisesti kappaleiden teemat pyörivät niin ikään tummasävyisesti itsetutkiskelun ja elämän epävarmuustekijöiden ihmeellisen kommervenkkisessä maailmassa. Riutta soittaa yhtyeenä kelvollisen hyvin yhteen.

Kyseisen singlen perusteella yhtyeellä on vielä musiikillisesti tekemistä ajatellen kokonaisen albumin rakentamista. Näiden kahden mollivoittoisen modernin pop- kappaleen perusteella kappalemateriaalin ryhdistäminen menevämmäksi sekä sen soinnillinen sävyttäminen ja rikastuttaminen ovat ensimmäinen asia, johon yhtyeen kannattaa keskittyä pitkäsoittoaan säveltäessä. Tällä vältetään ainakin se, ettei musiikin urilleen jumiutuva, mollivoittoinen sisäänpäinkääntyneisyys käänny tarkoitustaan vastaan.

[soundcloud params=”auto_play=false&show_comments=true”]http://soundcloud.com/riutta/riutta-huomenna-h-n-tulee[/soundcloud]

2/5


Posted

in

, ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.