Retro 2014 – Tricky

Retro 2014 -sarja paljastaa tammikuun ajan yhden viime vuoden henkilökohtaisen kohokohdan per päivä. Ei varsinaisesti missään paremmuusjärjestyksessä, mutta kyllä kuun lopulla tarjoillaan ne viime vuoden kiiltävimmät helmet.


Tricky on ollut minulle aina artisti, joka on ollut monella tapaa kiinnostava, mutta jotenkin hänen tekemisiään on aina tullut vähän puolivillaisesti seurattua. Massive Attack ei koskaan ole ollut minulle mitenkään iso juttu, mutta Trickyn yksittäisiä tekemisiä on muuten tullut tsekattua aina välillä – tosin edellisestä kerrastakin on jo vierähtänyt kuusi vuotta. Miten Knowle West Boy -levy voi olla julkaistu jo vuonna 2008, nämä vuodet näyttää vilahtavan turhan nopeasti ja Trickykin on tuon jälkeen ehtinyt pistää kaksi levyä pihalle ennen tätä miehen omaa nimeä kantavaa levyä.

Adrian Thaws on siis Trickyn ristimänimi. Tämä levy on miehen omien sanojen mukaan hänen klubilevynsä – tällaisella klubilla minäkin jaksaisin viettää aikaani. Tunnelma on tutun synkkää, mutta on totta, että mukana on välillä enemmän klubityylistä rytmittelyä. Levyllä kuullaan myös useita vierailijoita, mikä monipuolistaa soundia melkoisesti. Ja pointsit Trickylle myös Alice in Chainsin sämpläämisestä Keep Me in Your Shake -raidassa.