Retro 2014 – The Underachievers

Retro 2014 -sarja paljastaa tammikuun ajan yhden viime vuoden henkilökohtaisen kohokohdan per päivä. Ei varsinaisesti missään paremmuusjärjestyksessä, mutta kyllä kuun lopulla tarjoillaan ne viime vuoden kiiltävimmät helmet.


Viime vuoden joka paikan höyläksi nosta The Underachieversin. Itselleni aikaisemmin täysin tuntematon hip hop -duo tuntui vuoden aikana pomppivan esiin koko ajan erinäisissä yhteyksissä, niin uusien kuin vanhojenkin tuttavuuksien kohdalla. New Yorkin miehet julkaisivat loppuvuodesta old school -henkisen debyyttialbuminsa Cellar Door: Terminus Ut Exordium, joka ehti omassakin soittimessa pyörimään useampaan kertaan. Miesten viehtymyt psekedelisiin huumeisiin kuuluu selkeästi levyltä, jonka tunnelma on jotenkin aavemainen.

Omien mix tape -julkaisujen lisäksi The Underachieversiin tuli törmättyä ainakin Flying Lotuksen ja Talib Kwelin julkaisuilta. Ja mikäs siinä, kun laadukasta jälkeä kaksikko tuntuu saavan aikaan joka kerta. Saa nähdä miten The Underachievers -nimi jatkaa nousuaan, nyt se on kuitenkin vasta uransa alussa.