Retro 2014 – Texas Hippie Coalition

Retro 2014 -sarja paljastaa tammikuun ajan yhden viime vuoden henkilökohtaisen kohokohdan per päivä. Ei varsinaisesti missään paremmuusjärjestyksessä, mutta kyllä kuun lopulla tarjoillaan ne viime vuoden kiiltävimmät helmet.


Tämä bändi oli meikäläiselle täysin uusi tuttavuus ja siihen tuli törmättyä vielä täysin vahingossa Spotifyn “similar artists” -linkin kautta. Tuli tsekattua Machine Headin uusi Spotifysta (ei oikein sen kummemmin iskenyt, vaikka ihan jeesh Machine Headiä olikin) ja sitten huvikseen vilkaisin tuota “similar artists” -listausta ja silmiin osui ehkä siistein bändin nimi ikinä – Texas Hippie Coalition.

Ei muuta kuin levy testiin, kun näytti olevan vielä ihan tuore sellainen (kyseinen levy on bändin neljäs). Heti ensimmäisestä riffistä oli selvää mistä tässä oikein on kyse. Southern metaliksi tämän voisi varmaan luokitella ja Panteraa on tullut kuunneltua aivan varmasti. Bändin vokalistikin näytti siltä kuin Crowbarin jätkä olisi löytänyt sisäisen cowboynsa. Levyn avaava El Diablo Rojo on todellinen hittiraita ja pelkästään sen takia tämä ansaitsee tulla mainituksi- Alkuun muut raidat eivät sen kummemmin säväyttäneet, mutta kun näitä kertoja on tullut lisää, niin myös levykokonaisuus alkaa maistua paremmalta.

Mitään uutta Texasin hipit eivät ole todellakaan keksineet, mutta jotenkin tällaisesta southern-meiningistä tulee aina hyvä mieli ja tekee mieili etsiä jostain iso öljytynnyristä tehty grilli ja pistä sika tulille.