Retro 2014 – Sinead O’Connor

Retro 2014 -sarja paljastaa tammikuun ajan yhden viime vuoden henkilökohtaisen kohokohdan per päivä. Ei varsinaisesti missään paremmuusjärjestyksessä, mutta kyllä kuun lopulla tarjoillaan ne viime vuoden kiiltävimmät helmet.


Olin luullut, että irlantilainen Sinead O’Connor olisi jo poistunut musiikkimarkkinoilta, mutta hän näyttääkin olleen ihan kohtuullisen aktiivinen koko 2000-luvun ajan – edellisestäkin levystä oli aikaa vain pari vuotta. Nothing Compares 2 U -hitistä on kulunut jo reilusti yli 20 vuotta eikä sen jälkeen O’Connor ole juurikaan isosti ollut esillä (ei tosin mitenkään ihan unohduksissakaan).

Mistään comebackistä ei siis voi puhua, ja täytyy myöntää itsekin, että ilman Spotifyta tämä olisi varmasti mennyt ohi. Levyn nimi oli oikeastaan se syy miksi tähän tuli tartuttua – I’m Not Bossy, I’m the Boss on yksinkertaisen nerokas. Hieman kyllä tuosta katosi hohto, kun huomasin, että sillä tuetaan Ban Bossy -kampanjaa, jonka tarkoituksena on kieltää bossy-sanan käyttö. Tuo on kyllä sellaista first world problem -osastoa, että paljon pahempaan en olekaan törmännyt.

Ei levy missään nimessä ole viime vuoden parhaimpia julkaisuja, mutta jäi se silti mieleen vahvasti ja se on nykypäivänä jo melkoinen saavutus.