Retro 2014 – Paleface

Retro 2014 -sarja paljastaa tammikuun ajan yhden viime vuoden henkilökohtaisen kohokohdan per päivä. Ei varsinaisesti missään paremmuusjärjestyksessä, mutta kyllä kuun lopulla tarjoillaan ne viime vuoden kiiltävimmät helmet.


Kalkkilaivan kapteenin kielenvaihto englannista suomeen neljä vuotta sitten avasi miehen uralla täysin uuden sivun. Helsinki-Shangri-La oli iso menestys niin arvosteluissa kuin myynnnillisesti (platinaraja jopa ylittyi). Itsekin Paleface-tuotantoja on tullut diggailtua jostain Quarter Pastistä alkaen ja tuo kielenvaihto innosti itseäkin jälleen seuraamaan hieman tarkemmin mitä tämä mies oikein puuhailee.

Mutta mutta, remix-levy ei kiinnostanut, Maan tapa -levy meni jotenkin vain ohi eikä Matren kanssa tehty englanninkielinen levy tarttunut missään vaiheessa edes testiin. Luovan tuhon kohdalla jostain syystä kaikki vain tuntui taas oikealta. Ehkä pieni välimatka tuossa välillä auttoi ottamaan materiaali vastaan taas jollain tapaa uutena tai sitten tämä levy vain yksinkertaisesti on jälleen paljon parempi.

Levyn ehdoton helmi on muuten tämä Tuomon fiittaama Snaijaa