Retro 2014 – Obituary

Retro 2014 -sarja paljastaa tammikuun ajan yhden viime vuoden henkilökohtaisen kohokohdan per päivä. Ei varsinaisesti missään paremmuusjärjestyksessä, mutta kyllä kuun lopulla tarjoillaan ne viime vuoden kiiltävimmät helmet.


Enpä olisi vuoden alussa osannut aavistaa, että kovimmin metallilevyistä iskee kolmen kymmenen vuoden ikään ehtinyt Tampan lahja death metalille. Obituaryn yhdeksäs albumi tarjoilee tiukan hardcore-henkisen tykityksen, joka ei jätä mitään sattuman varaan ensi-iskuista lähtien.

Tuoreimmalla levyllä on hiukan koettu kokoonpanomuutoksia, basisti Frank Watkins on mm. poistunut joukoista 25-vuotisen taipaleen jälkeen. Edellisestä levystä ehti vierähtää viisi vuotta, Inked in Bloodin tekeminen lähtikin liikkeelle Kickstarter-kamppiksesta, jossa bändi keräsi rahaa levyn tekoon ja julkaisuuun.

Kickstarted-kamppiksen kylkiäisenä oli täky myös Morrisound Experience -dokumentin tekemisestä, jos rahaa saadaan kasaan yli 20 000$:a ja tulihan sitä yli 60 000$:a. Morrisound Experience -dokkari kertoo Morrisound Studiosta, jossa mm. on nauhoitettu Obiaturyn legendaarinen Slowly We Rot. Studio onkin merkittävässä roolissa koko death metalin historiassa. Sen tarkempaa infoa en tuon dokkarin tilasta tosin ei löytänyt, mutta kaipa se tekeillä on, kun kerran lupasivat.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.