Retro 2014 – NehruvianDOOM

Retro 2014 -sarja paljastaa tammikuun ajan yhden viime vuoden henkilökohtaisen kohokohdan per päivä. Ei varsinaisesti missään paremmuusjärjestyksessä, mutta kyllä kuun lopulla tarjoillaan ne viime vuoden kiiltävimmät helmet.


Vuonna 2014 tuli kuunneltua yllättävän paljon räppiä ja MF Doomin ja Bishop Nehrun muodostama NehruvianDOOM-duo oli yksi parhaiten mieleen jääneitä julkaisuja. Duon yhteistyön ensimmäinen hedelmä, NehruvianDOOM-albumi, julkaistiin lokakuussa englantilaisen Lex Recordsin kautta. Doom tarjoilee levyllä biitit ja Nehru räpit.

MF Doom onkin viime aikoina keskittynyt yhteistyölevyihin ja oma soolomateriaali on ollut jäissä jo viiden vuoden ajan. Miehen plakkariin onkin kertynyt viime vuosina useita projekteja, joissa nimessä on tosin käytössä tuo Doom-sana jossain muodossa – DANGERDOOM, MA DOOM, JJ DOOM, tänä vuonna on tulossa DOOMSTARKS. Sinänsä ei siis ollut mitenkään yllättävää kuulla Doomia yhteistyölevyllä. Saa nähdä kuullaanko tätä parivaljakkoa vielä yhdessä myöhemminkin, Doomin projektit kun taitavat olla enemmänkin kertaluonteisia – ainakin toistaiseksi. Levyllä kaksi aikakautta kohtaa toisensa, onhan Doom 25 vuotta vanhempi kuin Nehru (joka siis on vasta 18-vuotias).

Intron jälkeen levy starttaa levyn ehdottomalla hittiraidalla. Om tuo mieleen Dälekin, synkän taustan päälle Nehru painaa päälle vanhan koulukunnan asenteella ja lopputulos jää tykyttämään takaraivoon pitkäksi aikaa. Bishop on muutenkin ottanut kovasti mallia menneistä ajoista, tämä kuulostaa parhaimmillaan kuin oltaisi jossain 90-luvun alussa Wu-Tangin kanssa.