Retro 2014 – Manfred Mann

Retro 2014 -sarja paljastaa tammikuun ajan yhden viime vuoden henkilökohtaisen kohokohdan per päivä. Ei varsinaisesti missään paremmuusjärjestyksessä, mutta kyllä kuun lopulla tarjoillaan ne viime vuoden kiiltävimmät helmet.


Jälleen sarjassa “tsekataanpa tuo vanha gubbe, kun ei oikein tiedä yhtään mitä tämä herra oikein on edes tehnyt” ja jälleen joutuu nöyrtymään siihen, että vanha vaan osaa paremmin. Manfred Mann aloitti uransa jo 60-luvulla, joten kilometrejä mittarissa on “kohtuullisesti” ja ehti edellisestä levystäkin vierähtää näköjään kymmenen vuotta.

Tämä tuore levytys, hienosti nimetty Lone Arranger, on periaatteessa koverilevy, mutta pienellä twistillä kuitenkin. Mukana on perinteistä koveria, joissa Mann versioi klassikoita kuten Queenin Rock You, The Doorsin Light My Fire tai vaikka Marvin Gayen I Heart It Throught the Grape Vine. Twisti tulee siitä, että Mann on versioinut myös biisejä, joissa on sämplätty hänen omaa musiikkiaan. Esimerkkinä vaikka The Prodigyn Stand Up, jossa on sample Mannin One Way Glass -biisistä ja nyt tällä levyllä nämä yhdistyvät biisiksi One Way Stand-up.

Hieno kokonaisuus, hienoja ja yllättäviä versioita, eikä todellakaan mennä yli aidan matalimmasta kohdasta.