Retro 2014 – Leonard Cohen

Retro 2014 -sarja paljastaa tammikuun ajan yhden viime vuoden henkilökohtaisen kohokohdan per päivä. Ei varsinaisesti missään paremmuusjärjestyksessä, mutta kyllä kuun lopulla tarjoillaan ne viime vuoden kiiltävimmät helmet.


Tämä on viimeinen muistelu ja paras viime vuoden julkaisu. Paras kokonaisuus ja lisäksi levyllä on myös ehdottomasti paras biisi – levyn avaava Slow, jossa herra Cohen kertoo, että on aina pitänyt hitaammasta menosta. Slow summaa hyvin mistä tässä levyssä on kyse tai oikeastaan mistä Leonard Cohenissa on kyse. Täytyy myöntää, ettei juniori-Kallio ole aikanaan ymmärtänyt mitään tämän miehen nerokkuudesta. Varsinainen “eye-opener” oli parin vuoden takainen Old Ideas, joka oli sen vuoden helmiä.

Popular Problems jatkaa sujuvasti Old Ideasin viitoittamalla paluusuunnalla. Mukaan on lisäksi napattu vaikutteita mm. afrikkalaisista soundeista. Yksi parhaista vedoista on traagisenen Almost Like the Blues -biisi, jossa Cohen tunnelmoi sydäntäsärkevästi mm. seuraavaa:

I saw some people starving
There was murder, there was rape
Their villages were burning
They were trying to escape

Mistään iloisesta levystä ei siis todellakaan ole kyse. Ikää Cohenilla on jo 80, mutta mies senkun tuntuu vahvistavan otettaan. Onhan miehen ura ehditty kuopata jo useampaankin kertaa ja liian vanhaksikin on haukuttu jo varmaan 80-luvulta lähtien. Onneksi nykypäivänä ihmiset näyttävät ymmärtävän hyvän päälle iästä riippumatta, menihän tämäkin levy listakärkeen useammassakin maassa.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.