Retro 2014 – Joe Bonamassa

Retro 2014 -sarja paljastaa tammikuun ajan yhden viime vuoden henkilökohtaisen kohokohdan per päivä. Ei varsinaisesti missään paremmuusjärjestyksessä, mutta kyllä kuun lopulla tarjoillaan ne viime vuoden kiiltävimmät helmet.


Uuden sukupolven (no okej, onhan Bonamassa ja lähemmäs neljäkymmentä) blues-kitaristien eturiviin viime vuosina pikavauhtia kiilannut Joe Bonamassa jatkoi viime vuonna tiuhaa julkaisutahtiaan erittäin onnistuneella ja hyvin tyyliin sopivasti nimetyllä Different Shades of Blue -albumillaan. Miehen sooloura starttasi vuosituhannen vaihteessa ja nyt julkaistu levy on jo 11. albumi, joten tiukka tahti on jatkunut jo toista vuosikymmentä.

Tämä on oikeastaan ensimmäinen levy, jota miehen tuotannosta on tullut edes kuunneltua. Nimi nousi esiin muutamia vuosia sitten myös Suomessa ja menestyksekkäät keikat ovat nostaneet hänen nimensä myös täällä esiin. Vanhaksi tässä ollaan ilmeisesti tulossa, kun tällainen blues-kitarointikin alkaa upota. Bonamassa on ansaitusti tosin noussut tuon genren kärkijoukkoihin, vaikka perinteitä kunnioitetaan niin silti oma ääni on riittävän vahva, jotta massaan ei päästä hukkumaan.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.