Retro 2014 – Hussey

Retro 2014 -sarja paljastaa tammikuun ajan yhden viime vuoden henkilökohtaisen kohokohdan per päivä. Ei varsinaisesti missään paremmuusjärjestyksessä, mutta kyllä kuun lopulla tarjoillaan ne viime vuoden kiiltävimmät helmet.


Tähän levyyn törmääminen oli hämmentävää, koska en meinannut millään saada selvitettyä kuka tämä Hussey oikein, hetken jo luulin kyseessä olevan Nathan Husseyn. Hieman hölmöksi sitä itsensä tunsi, kun lopulta päätyi oikeaan Husseyhin – Wayne Hussey kun on tuttu sellaisista tuntemattomista kokoonpanoista kuten The Mission ja The Sisters of Mercy.

Songs of Candlelight and Razorblades on miehen toinen soololevy, jonka valmistumisen mahdollisti growd funding -projekti PledgeMusicin kautta. Miehen track record oli ilmeisesti liian kevyt, jotta mikään levy-yhtiö olisi kiinnostunut oikeasti, muuta kuin rahastusmielessä. Ohjakset otettiin siis omiin käsiin, eikä se tällaisen materiaalin kanssa ole yhtään huono vaihtoehto.

Tämä levy on loistava kokonaisuus. Akustisissa tunnelmissa etenevät biisit ovat esimerkkejä, miten yksinkertaisilla jutuilla saadaan aikaan kaikki tarpeellinen. Jos tämä materiaali ei goottirokkareille uppoa, niin sitten ei kannata kutsua itseään genren ystäväksi.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.