Retro 2014 – Hector

Retro 2014 -sarja paljastaa tammikuun ajan yhden viime vuoden henkilökohtaisen kohokohdan per päivä. Ei varsinaisesti missään paremmuusjärjestyksessä, mutta kyllä kuun lopulla tarjoillaan ne viime vuoden kiiltävimmät helmet.


Kaikki jauhoivat viime vuonna vain Pepestä ja Saimaasta, mutta omalla listallani päämestari oli Hector, joka teki paluun kymmenen vuoden jälkeen. En oikein saanut mitään otetta Pepen levystä, mutta Hectorin kohdalla kaikki loksahti samantien kohdalleen.

Sinänsä olin hieman itsekin yllättynyt miten tuo Hauras oikein tarttui kiinni niinkin hyvin. Täytyy myöntää, ettei Hectorin tekemiset ole koskaan aikaisemmin kiinnostaneet pätkääkään, mutta kaipa tämä vanhaksi tuleminen sitten vaikuttaa kaikkeen.

Hauras on kaikessa mahtipontisuudessaan kuitenkin nimenomaan hauras. Jousisovitukset nostavat biisit korkeall, mutta lyriikka tuo sen takaisin ihmisen tasolle. Sinkkunakin julkaistu Tavallinen suomalainen mies on nimenomaan juuri sitä mitä suomalaisen biisintekijän pitääkin olla, kaikki on vain niin tavallista eikä mitään pidä nostaa muitten yläpuolelle. Väitän silti, että esimerkiksi tämä Ruusupensas on paljon mielenkiintoisempaa materiaalia.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.