Retro 2014 – Godflesh

Retro 2014 -sarja paljastaa tammikuun ajan yhden viime vuoden henkilökohtaisen kohokohdan per päivä. Ei varsinaisesti missään paremmuusjärjestyksessä, mutta kyllä kuun lopulla tarjoillaan ne viime vuoden kiiltävimmät helmet.


Edellisestä levystä ehti vierähtää 13 vuotta, mutta lopulta pääsimme jälleen kuulemaan uutta Godflesh-materiaalia, kun reunion keikkojen jälkeen Birminghamin lahja päätti pistää kasaan uuden albumin. Ja meikäläinen ainakin oli ensimmäisistä biiteistä asti myyty.

Godflesh on ollut aina teollisessa soundissaan hyvin äärimmäinen bändi. Bändin pääjehu Justin Broadrick teki tässä välissä useita erilaisia projekteja tunnelmoivamman soundin puolella, matkaten välillä jopa popimmalle puolelle. Tuo saattaa olla vaikuttanut myös tähän uuteen levyyn. Tauko on muuttanut soundia hieman helpommin sulatettavaksi, ei tästä toki mitään radiosoittoon kelpaavia “rammsteineja” saa, mutta nämä kuulostavat sentään lähtökohtaisesti jo biiseiltä, jotka tosin tappavat kaiken vastaantulevan.

A World Lit Only by Fire on brutaali näyte siitä, miten raskasta musiikki voi parhaimmillaan olla. Toivottavasti aloittaa uuden kauden Godfleshin tarinassa, eikä tämä jää yhden levyn mittaiseksi paluuksi.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.