Retro 2014 – Earth

Retro 2014 -sarja paljastaa tammikuun ajan yhden viime vuoden henkilökohtaisen kohokohdan per päivä. Ei varsinaisesti missään paremmuusjärjestyksessä, mutta kyllä kuun lopulla tarjoillaan ne viime vuoden kiiltävimmät helmet.


Jo 80-luvun lopulta asti toiminut (pieni tauko tosin matkan varrella) Earth on drone/doom/stoner/postmetal/whatever-genren uranuurtajia. On hieman erikoista, ettei ole bändiin oikeastaan aikaisemmin tullut tutustuttua ollenkaan, vaikka tämän tyylinen kama uppoaa muuten todella hyvin. Onneksi elämme nykyään Spotify-aikaa, jolloin näiden “uusien” bändien löytäminen on helpompaa. Primitive and Deadly on nimenomaan yksi niistä levyistä, joihin tuli viime vuonna tutustuttua pelkästään sen takia, että kyseessä on legendaarinen bändi ja pitäähän sitä nyt ainakin testata sen takia.

Ja voi veljet millainen levy onkin kyseessä. Viisi raitaa täydellistä jumitusta, jokaisen yksittäisen biisin nakuttaessa lähemmäs kymmenen minuuttia. Tällaista hidastelumetallin pitää olla ja jälleen kerran perässätulijat voivat ottaa mallia “isiltä”. Mukava lisä levylle tulee vielä siitä, että There Is a Serpent Coming -raidalla vierailee Mark Lanegan. Miehen ääni sopii muuten loistavasti tällaiseen jumitukseen.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.