Retro 2014 – Busdriver

Retro 2014 -sarja paljastaa tammikuun ajan yhden viime vuoden henkilökohtaisen kohokohdan per päivä. Ei varsinaisesti missään paremmuusjärjestyksessä, mutta kyllä kuun lopulla tarjoillaan ne viime vuoden kiiltävimmät helmet.


Los Angelesistä kotoisin olevan räppäri Busdriver osui ensimmäisen kerran omaan tutkaani muutama vuosi sitten, kun NEM Booking toi miehen ensivisiitille Suomeen. Silloin ei kuitenkaan tullut tsekattua miehen tuotantoa yhtään sen tarkemmin. Nyt kun käsissä oli miehen kymmenes albumi, niin pitää myöntää, että olisi pitänyt varmaan hiukan aikaisemminkin ottaa nämä käsittelyyn.

Tämä on juuri sellaista altsu-hoppia mistä meikäläinen pitää, kieroa menoa ja biitit eivät todellakaan ole helpoimmasta päästä. Vaikka miehen tyyli onkin selkeästi erilainen, niin mieleen tulee UG-hopin outo mies Dälek – ehkä se on tuo painostava tunnelma mikä yhdistää heitä. Moni voisi tätä pitää turhanpäiväisenä kikkailuna, mutta makunsa kaikilla – joku tykkää Cheekistä moni muu ei. Olisihan tämän voinut kategorisoida aikaisemminkin niitten kiinnostavien artistien joukkoon, jos olisi tsekannut miehen levy-yhtiöhistoriaa, ainakin minulle Epitaph / ANTI- ovat myyntipuheita.