Retro 2014 – Bad Ass Brass Band

Retro 2014 -sarja paljastaa tammikuun ajan yhden viime vuoden henkilökohtaisen kohokohdan per päivä. Ei varsinaisesti missään paremmuusjärjestyksessä, mutta kyllä kuun lopulla tarjoillaan ne viime vuoden kiiltävimmät helmet.


Populaarimusiikin puolella operoivia puhallinorkestereja ei liian paljoa ole markkinoilla. Bad Ass Brass Band on nimenä ollut tuttu jo pidempään, mutta debyyttialbumikin meni täysin ohi. Kakkoslevy tarttui kuitenkin kuunteluun ja hyvä niin. Tässähän pääsee parhaimmillaan jo New Orleans -tunnelmiin. Viime vuosina myös Balkan-soundit ovat nousseet Suomessakin esiin ja niitten vaikutusta Bad Ass Brass Bandin soundiin ei pidä väheksyä.

Monessa kotimaisessa orkesterissa kannuksensa ansainneiden artistien muodostama 11-henkinen torviorkesteri sai alkuinsa mielenosoituksessa, mutta on sittemmin toiminut taustabändinä muille artisteilla ja tehnyt toki myös omia keikkoja. Töttöröö! on hyväntuulinen kokoelma välillä hyvinkin hölmöjä, mutta silti kovin pohdiskelevia, ralleja – Ravintolympyrä-biisissä esimerkiksi kerrotaan tarinaa siitä, miten aikaisemmin terveellinen ruoka onkin tänään tappavaa, mikä on niin totta tänäpäivänä.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.