Raspberry Pi saa kovan haastajan 9 taalan “sirusta”

Raspberry Pi on viime aikoina noussut todella vakavasti otettavaksi tietokonevaihtoehdoksi, itsekin on jo pidempään pitänyt käydä poimimassa itselle “vadelma” testiin. Tiedoksi niille, jotka eivät vadelmaa tunne, että kyseessä on noin luottokortin kokoinen täysverinen muutaman kympin maksava tietokone. Siitä on tosin tullut koko ajan uusia versioita ja esim. Raspberry Pi 2 model B -versiolla on Verkkokauppa.com:issa hintaa jo 50 euroa.

Nyt on käynnissä C.H.I.P. Kickstarter-kampanja, jonka tavoite on rakentaa 9 dollarin tietokone. Ja 50 000 dollarin tavoite on ylitetty jo lähes 15-kertaisesti, kun kasassa on reilusti yli 700 000 dollarin. 60x40mm-kokoinen “Siru” on myös täysverinen tietokone. Jos tuota verrataan A-sarjan Vadelmaan, joka on hinnaltaan noin 30€, niin Sirun speksit ovat huomattavan kohdallaan.

chip_specs

 

Myös Wifin ja Bluetoothin mukanaolo nostaa C.H.I.P.:n selkeästi Raspberry Pi:n ohi.

chip_connect

 

En oikeastaan keksi mitään huonoa tuosta laitteesta ainakaan speksin tasolla. Toki kyseessä on siis todellakin minitietokone, mutta samoilla spekseillä pyöritetään useita älypuhelimiakin, joten ei tuo ihan turha vekotin ole. Taidanpa pistää tilaukseen.