Provinssin ohjelman viimeistelee Deadmau5 ja 29 muuta

Provinssin artistikattaus täydentyy vielä 30 uudella esiintyjällä. Seinäjoen Törnävänsaarella 24.-27. kesäkuuta järjestettävän festivaalin ohjelma on nyt valmis, ja kokonaisuudessaan Provinssissa nähdään yli 120 artistia tai yhtyettä.

Perjantai-illan pääesiintyjäksi on varmistunut kanadalainen EDM-supertähti Deadmau5. Pitkän uran tehneen tuottaja-dj:n keikat ovat täynnä audiovisuaalista ilotulitusta, jossa progressiivinen electrohouse-musiikki kohtaa näyttävät taustavisuaalit ja valoshow’n.

Uusimmalla albumillaan brittilistan ykköseksi noussut pop-yhtye The Script tunnetaan parhaiten megahiteistään ”Superheroes” ja ”Hall of Fame”, jotka molemmat ovat keränneet satoja miljoonia streameja. Coldplayn ja U2:n kaltaisiin nimiin verrattu irlantilaisyhtye kiertää maailmalla stadioneita, ja tuleva torstai-illan Provinssi-keikka on The Scriptin ensimmäinen suuri keikka Suomessa.

Yhdysvaltalainen post-hardcore -yhtye A Day To Remember vahvistaa festivaalin avauspäivää keskiviikkoa. Viisi studioalbumia julkaissut floridalaisviisikko on ollut sosiaalisessa mediassa yksi Provinssin toivotuimmista esiintyjistä.

Lisää ulkomaista väriä tuovat vahvatunnelmaista vaihtoehtorockia Imagine Dragonsin hengessä soittava yhdysvaltalaisbändi SomeKindaWonderful sekä norjalainen punkrock-yhtye Honningbarna. Eppu Normaali palaa Provinssiin 22 vuoden tauon jälkeen. Suomen suosituimmista yhtyeistä myös CMX ja Mokoma nähdään Provinssissa.

My First Band soittaa Provinssissa yhden harvoista kesän Suomen-keikoistaan. The Scenes on puolestaan yksi kansainvälisesti eniten huomiota keränneistä uusista indierock-yhtyeistämme. Provinssin, Ilosaarirockin ja Qstockin yhteisen bändivaihdon joensuulaisedustaja on tänä kesänä indie-yhtye Sonik. Stage haltuun -bändikisan voittaja Blind Channel valittiin sekä tuomariston että yleisön suosikeiksi. Jokavuotiseen tapaan myös Puolustusvoimien varusmiessoittokunta esiintyy festivaaleilla, ja tällä kertaa vierailevana solistina nähdään suomisoulin kummisetä Sami Saari.

Provinssi esittelee vielä yhden uuden esiintymisareenan. White Stage on festivaalin pääportin läheisyyteen rakennettava lava, jossa yleisö pääsee katsomaan konsertteja poikkeuksellisen läheltä artisteja. White Stagelle nousevat keskiviikkona LCMDF, Aino Venna sekä Pimeys, torstaina australialaismuusikko Stu Larsen, Mirel Wagner, Joose Keskitalo sekä Cityman, perjantaita Yona, Mikko Joensuu, Jukka Nousiainen, Matti Johannes Koivu sekä Nightsatan ja lauantaina vielä Risto, The Hearing, PK Keränen, Ville Leinonen ja Enkelit ja Solano + Profettes.

Sam Smith on joutunut perumaan kaikki tulevat keikkansa seuraavan kahden kuukauden ajalta. Artisti on kärsinyt pitkään vaikeista kurkkuvaivoista, ja lääkäri määräsi Sam Smithin pikaiseen leikkaushoitoon. Kuukausien sairausloma estää samalla brittilaulajan Provinssi-keikan.

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.