Provinssiin Jenkki-räppäreitä ja iso kasa kotimaisen hip hopin kärkeä

Provinssin ohjelma täydentyy kolmella yhdysvaltalaisella rap-artistilla sekä laajalla valikoimalla kotimaisia hiphop-nimiä. Festivaaleilla Young Money Entertainment -kollektiiviin kuuluva Tyga, jonka myöhemmin tänä vuonna ilmestyvä albumi on äänitetty yhteistyössä Kanye Westin kanssa. Muita kansainvälisiä rap-vieraita ovat maaliskuun alussa ”Dark Sky Paradise” -levyllään suoraan Yhdysvaltojen listaykköseksi noussut Big Sean sekä alkuvuodesta ilmestyneestä debyyttialbumistaan ylistystä kerännyt Joey Bada$$. Kaikki kolme jenkkiräppäriä nousevat lavalle perjantai-iltana.

Suomirapin kaksi keskeistä kollektiivia eli Solosen, Kosolan ja Xmiehen yhteiskokoonpano Lyömättömät sekä Pyhimyksen, Paperi T:n ja Tommishockin muodostama Ruger Hauer nähdään molemmat Provinssissa. Love Recordsin arkistoista kerätyistä sampleista koostetun ”Love X” -albumin ilmestymiseen valmistautuva Asa & Band on myös vahvistanut esiintymisensä festivaaleilla.

Muita uusia kotimaisia nimiä ovat nuorta sukupolvea edustava Gasellit, Teflon Brothersista tutun räppärin ja kalliolaisten punkkarien yhtye Heikki Kuula & Koirakaverit, joka tarjoilee vanhat ja uudet Heikki Kuula -hitit rokkibändille sovitettuina sekä keväällä uuden albumin julkaiseva Laineen Kasperi & Palava kaupunki.

Lyömättömät, Gasellit ja Ruger Hauer esiintyvät viime vuonna Provinssissa esitellyllä Sakkolavalla, jonka toteutuksessa on mukana seinäjokelaisen alakulttuuriyhdistys Sakko Ry. Kotimaisen vaihtoehtomusiikin parhaimmistoa rapista punkiin esittelevän lavan täydellinen ohjelmakokonaisuus julkistetaan kevään aikana.

“Ollaan iloisia ja ylpeitä siitä, että Sakko Ry on mukana Provinssissa tänäkin kesänä! Sakkolavan ohjelmaa tehdään viime vuonna hyväksi todetulla vaihtoehtomusakaavalla. Tavoite on, että lavalla viihtyvät tasapuolisesti niin räppipäät ja punkkarit kuin hipit ja muutkin vaihtoehtoisempaan tarjontaan avoimella mielellä suhtautuvat musiikin fiilistelijät”, Sakko Ry:n Tom Kangas toteaa.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.