Pitkän linjan brittihevin sanansaattaja TANK palaa Suomeen 38 vuoden tauon jälkeen

Legendaarinen brittihevibändi TANK saapuu kiertueelle Suomeen huhtikuussa 2019. Lämmittelybändinä keikoilla toimii kotimainen Wishing Well. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun TANK soittaa Suomessa vuoden 1981 jälkeen, jolloin bändi avasi Motörheadin keikan Helsingin jäähallissa.

TANK esiintyy Tavastialla Helsingissä, Yo-talolla Tampereella ja House Of Rockissa Kouvolassa. Lisäksi myöhemmin tullaan ilmoittamaan vielä yksi keikka.

TANK on ollut merkittävä vaikuttaja kansainvälisissä metallipiireissä perustamisestaan, eli vuodesta 1980 saakka. Yhtye on julkaissut 10 studioalbumia, 2 live-albumia sekä War Machine Live! -DVD:n.

Vuosikymmenten varrella TANK on kiertänyt sellaisten metallijättiläisten kuten Metallican, Motörheadin, Saxonin ja Judas Priestin kanssa. Bändissä on tapahtunut lukuisia miehistönvaihdoksia. Nykyisessä kokoonpanossa soittavat yli 30 vuotta mukana olleet kitaristit Mick Tucker ja Cliff Evans. Muut soittajat ovat rumpali Bobby Schottkowski ja basisti Randy Van Der Elsen. Viimeisin bändiin liittynyt muusikko on Pink Cream 69 -vokalisti David Readman.

– Olemme erittäin innoissamme voidessamme palata Suomeen vuosien jälkeen. TANK pääsi sinne melkein vuonna 1984, kun soitimme Metallican Ride The Lightning -kiertueella, mutta keikkabussimme hajosi Ruotsissa, emmekä siitä johtuen päässeet tulemaan Suomeen.

– Tiedän, että metallimusiikki on iso asia Suomessa. Lupaamme suomalaisille metallifaneille upeat keikat aidon brittimetallin parissa. Soitamme räjähtävän setin, joka sisältää materiaalia bändin koko uran ajalta, sanoo kitaristi Cliff Evans.

Lämmittelybändi Wishing Well on helsinkiläinen hevibändi, jonka hyvän vastaanoton saanut kakkosalbumi Rat Race julkaistiin helmikuussa 2018.

KEIKAT
ke 10.4.2019 Tavastia, Helsinki
to 11.4.2019 t.b.a.
pe 12.4.2019 Yo-talo, Tampere, 22,50 e (ennakko alkaen ma 29.10.2018 klo 10 lippu.fi)
la 13.4.2019 House Of Rock, Kouvola


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.