Pertti käyttää kondomia ja PKN tukee Maailman aids-päivää

Pertti Kurikan Nimipäivät julkaisee uuden biisin ”Pertti käyttää kondomia” 1.12.2015, jolloin juhlitaan kansainvälistä Maailman aids-päivää. Bändi esiintyy myös Maailman aids-päivän tapahtuman pääesiintyjänä 1.12. ravintola Herculeksessa, Helsingissä. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kansainvälinen Maailman aids-päivä on vuosittainen teemapäivä, jonka tavoitteena on lisätä ihmisten tietoisuutta hivistä ja aidsista sekä kampanjoida hiv-tartuntojen ennaltaehkäisyn ja hiv-positiivisten oikeuksien puolesta. Teemapäivää on järjestetty vuodesta 1988 asti ympäri maailmaa. Suomessa Maailman aids-päivän teema vuonna 2015 on monimuotoisuus.

PKN:n lauluntekijä Pertti Kurikalla on pitkään ollut ajatuksena tehdä biisi kondominkäytöstä. Kun sattumalta Maailman aids-päivän toimikunta pyysi bändiä esiintyjäksi Maailman aids-päivän tapahtumaan, biisin oli aika syntyä. Nyt 1.12. Pertti käyttää kondomia -biisi näkee päivänvalon ja levynjulkaisukeikkaa vietetään teemapäivän yhteydessä ravintola Herculeksessa.

– Uusi biisi on erittäin hyvää musiikkia. Se kertoo siitä että Pertti käyttää kondomia. Se on minusta erittäin hyvä asia, Kurikka kertoo biisin sanomasta.

Pertti Kurikan Nimipäivien lisäksi tapahtumassa esiintyvät rap-artisti Rauhatäti & enkelit sekä burleskitaiteilijat Sir Willy Waterlily & Johnny Moth. Tapahtuma on maksuton.

Maailman aids-päivän kunniaksi järjestetään myös muita tapahtumia. Positiiviset ry:n Toivon päivän sarjakuvakilpailuun ”Eläminen hivin kanssa tänä päivänä” osallistuneita töitä on nähtävillä Kallion kirjastossa, Helsingissä 30.11.-13.12. välisenä aikana. Maailman aids-päivänä järjestetään myös info- ja keskustelutilaisuuksia Helsingissä, Tampereella ja Oulussa.