One Album Wonder: Probot

Toinen “one album wonder” eli lisää tulin, näin, voitin ja katosin -henkisiä levyjä.

2. Probot – Probot (2004)

Tällaiset pikavisiitit ovat usein jonkinlaisia tilapäisprojekteja ja sellaiseksi voi laskea myös Probotin. Dave Grohl halusi tuoda esiin kasarin metallisuosikkejaan ja päätti tehdä albumin, jonka hän sävelti ja soitti, mutta vokaalit ja lyriikat tarjoilee joka biisissä eri Grohlin vanha suosikki.

Mukana on monenlaista hevimörkölegendaa Lemmy, Max Cavalera, Cronos, Tom G. Warrior ja King Diamond nyt muutama nimetäkseni. Biisit on vielä rakennettu käytännössä niin, että Grohl on säveltänyt ja sovittanut biisejä, jotka kuulostavat noilta legendaaristen hevibändien biiseiltä. Kun siihen päälle pannaan originaali vokalisti vetämään äänivallia, on lopputulos paikoitellen niin erehdyttävästi alkuperäisen bändin kuuloista, että ei meinaa uskoa. Eli vähän niinkuin koverilevy, muttei sinne päinkään.

Osassa biiseistä on myös paljon enemmän hittipotentiaali, mikä osaltaa kertonee Grohlin sävellyskynän terävyydestä. Grohl ei ole lupaillut tällekään projektille jatkoa, joten pitää pitäytyä tässä nerokkaassa paketissa.