On jälleen mustan jazzin aika – Shining saapuu Tavastialle

Progressiivista ja jazz-vaikutteista avantgardemetallia soittava Shining esiintyy Helsingissä Tavastia-klubilla tiistai-iltana 18. helmikuuta. Liput viime vuonna uuden albumin julkaisseen norjalaisbändin keikalle ovat juuri tulleet myyntiin Tikettiin.

Jazzia, metallia ja industrialia ”blackjazziksi” yhdistelevä Shining on vuonna 1999 perustettu norjalaiskokoonpano. Biisintekijä ja saksofonisti Jørgen Munkebyn johtama viisikko aloitti uransa muusikko-opiskelijoiden akustisena jazz-projektina, mutta vuosien saatossa yhtye on siirtynyt yhä raskaampiin ja synkempiin tunnelmiin. Shiningin musiikkia on verrattu muun muassa Mike Pattoniin, The Dillinger Escape Planiin ja Devin Townsendiin.

Shiningin ylistetty läpimurtolevy ”Blackjazz” (2010) ja sitä seurannut konserttitallenne ”Live Blackjazz (2011) saivat viime keväänä jatkoa, kun Blackjazz-triologian päätösosa ”One One One” julkaistiin. Yhtyeen kuudes studioalbumi on noussut jälleen myynti- ja arvostelumenestykseksi. Aikaisemmin esimerkiksi Nine Inch Nailsin ja Slayerin kanssa työskennelleen tuottaja-miksaaja Sean Beavanin kanssa äänitetty ”One One One” on Kvelertakin ja Satyriconin uutuuslevyjen tavoin ehdolla vuoden metallialbumiksi Norjan Grammy-palkintoja vastaavassa Spellmannpriset-gaalassa.

Shining on vieraillut Suomessa aiemmin esimerkiksi Sonisphere- ja Provinssirock-festivaaleilla.

KEIKKA
Ti 18.2.2014 Helsinki, Tavastia

LIPUT
– ennakkoon Tiketistä alk. 16,50 EUR
– ovelta 17 EUR