Olutkunta-vaalit? & Maistotuokio #7 – Stadin Panimo Grand Cru Paques Brune

 

Huomenta/Päivää/Iltaa, Noisen lukijat.

Sunnuntaina 19.4.2015 järjestetään maamme seuraavat hyväveliarpaja no ei vaines te kyyniset hassuttelijat, eduskuntavaalit. Ennakkoäänet ovat jo sujahtaneet kirjekuoriin ympäri maailman ja huomenna suoritetaan suuri loppukiri.

Näin olutharrastajan näkökulmasta nämä vaalit ovat olleet erittäin, erittäin mielenkiintoiset. Hyvin huomionarvoista keskustelua on vellonut laidasta laitaan niin virkistysjuoman saatavuutta, tuotantoa, mainostamista kuin tietysti itse nauttimistakin koskien. Niin suuret kuin pienetkin puolueet ovat ottaneet asiaan kantaa laajalta skaalalta.

Jos tämä kiistanalainen kokonaisuus pitäisi näin keskittymishäiriöiden aikakaudella tiivistää yhden tahi kahden lähteen kertomaksi, suosittelemme, että vilkaisette ensin tovereidemme paronikasta selvitystä Olutkellarin puolella. Sitten, eritoten jos olette menossa äänestämään vasta huomenna, käykää läpi Tolkku Käteen-kansanliikkeen vaalipiirittäinen ehdokaslista, joka antaa teille osviittaa, jos haluatte äänenne ainakin lähtökohtaisesti ja toiveikkaasti tukevan olutkulttuurin kautta kotimaista sivistystä, työllisyyttä ja talouskasvua.

Me täällä Brewokratiassa olemme poliittisella kartalla kivenkovia marxisteja (jos siis ihan tarkkoja ollaan, grouchomarxisteja), joten tapaamme antaa henkilökohtaisia kannanottoja tai yksityiskohtaisia toimintaneuvoja vain iltana oopperassa, päiväretkellä raveihin tai muutoin anarkististen musikaalinumeroiden aikana.

Sanomme kuitenkin valppauden nimissä tässä tämän: isojenkin puolueiden tekijänimien vaateet panimoiden ulosmyyntioikeuksista ja alan veronalennuksista ovat todella rohkaisevia. Samalla on muistettava, että erittäin todennäköinen vaalivoittajapuolue toi pöydälle hyvin näkyvästi vasta kaksi kuukautta sitten ehdotuksen jopa laihojen keskioluiden palauttamisesta valtion monopolin kuristusotteeseen. Syvien kansanrivien ärähdettyä mainittu puolue toki käänsi takkinsa aiheen suhteen nopeammin kuin Martinlaakson Mika käänsi taannoin vormulansa rattia Nürburgringillä. Mielestämme on kuitenkin todennäköistä, että tämä ehdotus ei lentänyt pöydältä suoraan leiskuvan takkatulen syleilyyn, jonne se kuuluisi. Sen päälle vain vedettiin rauhoittavan värinen pöytäliina. Jos ja kun vaalivoitto hallituspaikkoineen on hallussa, puoluetoimiston takan liekkeihin voi aivan yhtä hyvin lennähtää mainittu pöytäliina ja pelätty keskustelu aloitetaan uudelleen hyvin paljon valitettavammista lähtökohdista.

Oli henkilökohtainen vakaumuksenne siis olutkulttuurin puolella tai ei, tehkää uurnilla parhaanne. God help us all.

Hänestä ja avuntarpeestamme puheenollen, temaattiseksi loppukaneetiksi japanilainen kritiikinvaihtajamme Brewin’ Bomber Lyger esittelee meille suomalaista tuotantoa, joka valmistettiin jokakeväisen uskonnollisen juhlapäivärykelmän hengessä. Auttakoon se meitä sunnuntaina ja sen seurauksien jälkeen joko juhlistamaan edistystä tai pehmentämään taantumuksen aiheuttamaa tuskaa:

 

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.