Olli Haavisto – Collisions

(Kuva: Pasi Rytkönen)

Texicalli Records

65-vuotias Olli Haavisto on julkaissut muusikon uransa toisen sooloalbumin. ”Pysäkkimusiikkia”-debyytistä on vierähtänyt jo vuosia. Ei määrä vaan laatu! Tämä pätee myös maestron bändihenkisessä muusikkoudessa ja se lihavoituu tällä uutukaisella muusikkovierailijoista muodostetuissa kokoonpanoissa, kuten mm. Verneri Pohjola, Anssi Nykänen, Janne Haavisto, Jukka Gustavson, Tuomo Prättälä, Timo Kämäräinen, Pekka Gröhn, Seppo Sillanpää, Pepe Ahlqvist, Danny Thompson.

Uunituore ”Collisions” on laaja-alainen rootspaketti bluesia, folkia, countrya, funkahtavaa soulia, ambienttia… Muusikoiden välisillä vuoropuheluilla on myös vahva sijansa. Olli Haaviston dobro, lap steel, pedal steel, akustinen kitara… ovat äänikuvassa läsnä tuttuna soundina kuin aikain takaa. Pitkän linjan pioneeri (Vanha Isäntä, Jim Pembroke Band, J.Karjalainen & Mustat Lasit, Tuomari Nurmio, Hoedown, merkittävä määrä studiosessioita….) Olli Haaviston sävelkynä on isossa osassa ja tribuuttitulkinnat omista suosikeista (mm. Jim Pembroken Wigwam-balladiklassikko ”Merverly Skimmer – Friends From The Fields”, Mick Taylor /John Mayall ”Snowy Wood) ovat kaikkinensa työstetty / tuotettu ajatuksella ja ajan kanssa.

”The Boston Holler” vie syville rämesoille Chris Coten hieman mystisen skatlaulun vahvistamana. ”After Lunch” ja Nykäsen rumpugroove. Lähes 7 minuutin topakka meininki yltää psykedeelisen bluesrockin / fuusion svääreihin vierailijoina Tuomas Wäinölä ja Anssi Växby.

Puuvillapelloilta riittää ammennettavaa!

****


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.