Okean Elzy, Ukrainan suosituin rock-yhtye, saapuu Suomeen

Ukrainan suosituin rock-yhtye, Okean Elzy, saapuu konsertoimaan Suomeen syyskuussa. Tämä miljoonia albumeita myynyt yhtye nähdään Helsingissä The Circuksessa sunnuntaina 21. syyskuuta. Konsertti on osa Okean Elzyn laajaa Euroopan-kiertuetta. Liput maksavat alk. 49 euroa, ja ne tulevat myyntiin Lippupalvelussa keskiviikkona 28. toukokuuta. Lipuista on saatavissa ensimmäisen myyntiviikon ajan 15 prosentin alennus.

Okean Elzyn rock-soundin juurevuus on yhdistelmä ukrainalaista kansanperinnettä, slaavilaisia melodioita ja länsieurooppalaista voimasoundia. Okean Elzy on valittu useana vuonna Ukrainan parhaaksi yhtyeeksi. Yhtälailla sen levyt ovat voittaneet lukuisia palkintoja niin Ukrainassa kuin Venäjällä.

Okean Elzy on tullut tunnetuksi myös kantaaottavasta toiminnastaan. Viime vuonna se muun muassa osallistui näkyvästi Ukrainan vallastasyöstyn presidentin Viktor Janukovitshin vastaisiin mielenosoituksiin esiintymällä häntä vastustavissa konserteissa.

Useita maailmankiertueita tehneen yhtyeen muodostavat laulaja Slava Vakarchuk, kosketinsoittaja Milos Jelic, basisti Denis Dudko ja rumpali Denis Glinin. Yhtye perustettiin Lvivissä 1994, ja se julkaisi ensialbuminsa neljä vuotta myöhemmin, minkä jälkeen yhtye nousi suureen suosioon sekä Ukrainassa että Venäjällä. Vuonna 2005 levytetty viides albumi myi platinaa jo muutaman tunnin kuluttua ilmestymisestään.

Okean Elzyn konsertit keräävät Ukrainassa säännöllisesti kymmenien tuhansien katsojien yleisön. Nyt tämä slaavilaisen rock-perinteen kuningas saapuu Suomeen ainutkertaiselle klubikeikalle.


Posted

in

, ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.