Nyt on kova – Jimsonweedin kadonnut kakkoslevy löytyi Finnvoxilta

Kingston Wallin, Amorphiksen ja HIMin kanssa samaan aikaan aktiivisesti toiminut Jimsonweed oli 1990-luvulla keskeinen osa Helsingin rocksceneä. Bändin orgaaninen raskas rock sai lukuisia ystäviä kotimaassaan, mutta ulkomailla breikkaaminen jäi alkutekijöihinsä. Raivokkaana livebändinä tunnettu yhtye ehti liki kymmenvuotisen uransa aikana julkaista vain yhden täyspitkän – intialaisvaikutteisen stoner-metallilevyn Invisible Plan (1996). Usein äänitys- ja julkaisusuunnitelmat karahtivat epäonnisiin sopimuksiin erinäisten levy-yhtiöiden kanssa ja loputtomiin seikkailuretkiin Kallion yössä.

Vuonna 2002 yhtye päätti hoitaa asiansa kuntoon ja tehdä toisen levynsä täysin palkein. Mutta Kallion kaupunginosan karma iski jälleen ja levyn miksausten jälkeen yhtyeen laulaja Suho katosi joksikin aikaa sillä seurauksella, että suunnitelmat levyn julkaisusta ja yhtyeen jatkosta haudattiin.

Tänä vuonna levyn alkuperäiset nauhat löytyivät Finnvoxin studioilta, josta ne lunastettiin ja vietiin Chartmakersille masteroitavaksi lopulliseen muotoonsa. Ghosts of Kopli –nimeä kantava vimmainen hippimetallilevy julkaistaan Svart Recordsin toimesta vinyylinä ja digitaalisena 21.10.2016. Esimakua albumilta on kuunneltavissa Svart Recordsin Soundcloud-sivuilla Ride The Sky -kappaleen verran.

Levyn julkaisujuhlia vietetään 6.1.2017 Helsingissä Tavastia-klubilla, jossa lämmittelijän virkaa hoitaa Jimsonweedin poikapuolenakin tunnettu paikallinen stoner-yhtye Spiha. Yhtyeen entinen basisti Kimmo Aroluoma on kirjoittanut omakohtaisen lyhyen historiikin Jimsonweedista omaan blogiinsa. Hien, sekoilun ja erilaisten substanssien tuoksuinen yhden yhtyeen elämäntarina löytyy kolmessa osassa:
osa 1, osa 2 ja nosa 3.