Nosturi juhlii katto auki viimeistä kesäänsä

Elävän musiikin yhdistys Elmu ry jättää vuoden lopussa hyvästit kaksi vuosikymmentä pyörittämälleen Nosturille, mutta jäähyväiset jätetään rinta rottingilla ja asiaankuuluvasti elävän musiikin merkeissä bailaten.

Kesän kunniaksi keikkasalin katto rullataan valikoituina iltoina sivuun kuin cabriolet-korimallin autossa ja musiikista päästään nauttimaan Suomen suven lämmössä ja valossa. Nämä Nosturin Katto Auki -klubit ovat ainutlaatuisia ainakin Suomessa, mutta Elmun väellä ei ole tietoa vastaavista ratkaisuista myöskään muualla Euroopassa. Vuosina 2017 ja 2018 suoritetuissa koeajoissa syntyi käsite Katto Auki -klubien säätakuu, eli sade ei ole osunut kohdalle vielä kertaakaan.

Katto Auki -klubeja järjestetään kesän aikana yli kaksikymmentä, ja niiden tyylillinen kirjo yltää modernista rockista jazziin ja hiphopista punkkiin. Lavalla nähdään muun muassa Paperi T, Maustetytöt, Jonna Tervomaa, Eläkeläiset ja Pää kii.

Keskiviikkona 5.6. Katto Auki -klubi muuttuu yhteistyössä Sideways-festivaalin ja YleX:n kanssa Pariisin Kevään harjoitustilaksi. Spesiaalikeikkaa pääsee kuulemaan kolmesataa Sideways-ennakkolipun ostanutta tai sisäänpääsyn YleX:n kilpailusta voittanutta ihmistä.

”Me ollaan soitettu urallamme kaksi harjoituskeikkaa ja ne ovat olleet hikisiä rypistyksiä Bar Loosessa. Molemmilla kerroilla mentiin lämpöhalvauksen ja hapen loppumisen rajoilla. Nosturissa sitä ei pääse tapahtumaan ainakaan kovin helposti, koska sisään pääsee vain pari kourallista ihmisiä. Tuntuu merkitykselliseltä saada esiintyä vielä kerran tuolla oman treenikämpän yläkerrassa, kun ensi vuonna koko paikkaa ei enää ole.”

Torstaina 6.6. Katto Auki -klubi palaa normaaliin päivä- ja sisäänpääsyjärjestykseen ja sukeltaa samalla jazzin syövereihin, kun lavalle nousee Husband (Varre Vartiainen, Anssi Nykänen, Harri Rantanen) feat. Arttu Takalo.

Katto Auki-klubin kesän 2019 tulevat keikat

Ke 5.6. Katto Auki & Sideways & Ylex esittävät: Pariisin Kevät: treenit (Pariisin Kevät)
To 6.6. Katto Auki Goes Jazz: Husband feat Arttu Takalo
Ke 12.6. Risto, Suad
To 13.6. Jonna Tervomaa, Von Konow
Ke 19.6. Paperi T
Ke 26.6. Mara Balls, Henna Emilia & Houreet
To 27.6. Waltari, Tähtiportti
Ke 3.7. SMC Lähiörotat
Ke 10.7. Ursus Factory & Friends
To 11.7. Suistamon Sähkö, Hannibal & Hot Heros
To 18.7. Katto Auki Goes A-Luokan Festarit: Eläkeläiset, Mjölk, Tekramütisch
Ke 24.7. MC Taakibörsta
To 25.7. Lähiöbotox
Ke 31.7. Pää kii
To 1.8. Laulurastas, Princes Of Nigeria
Ke 7.8. Maustetytöt, Romanssi
Ke 14.8. Töölön Ketterä, Pimeä Hedelmä
Pe 16.8. Mopo, Guido Spannocchi London Trio (UK)
Ke 21.8. Dallas Kalevala, Henrik!
Ke 28.8. Skorpioni Nite: IBE, Melo, Cavallini & Shrty, Le Fvbelos
La 31.8. Katto Auki Päättärit: Saturday Nite Hop


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.