Norjalainen “black-jazz” Shining saapuu kahdelle keikalle Suomeen

Jokin aika sitten uuden Animal-albumin julkaissut norjalainen Shining saapuu alkuvuodesta Suomeen kahdelle keikalle. Bändi esiintyy perjantaina 22. helmikuuta Nosturissa Helsingissä ja lauantaina 23. helmikuuta Rytmikorjaamolla Seinäjoella yhdessä Napalm Deathin, Rotten Soundin ja Kovaa Rasvaa -bändin kanssa.

Oman Blackjazz-musiikkigenren luonut Shining on alusta saakka rikkonut musiikillisia raja-aitoja yhdistelemällä progea, metallia, jazzia ja avantgardea. Tuoreimmalla levyllä bändi on tosin jättänyt niin blackin kuin jazzinkin lähes kokonaan. Shining tunnetaan kunnianhimoisesta uudistumistahdistaan, ja yhtyeen nokkamiehen Jørgen Munkebyn mukaan myös tällä kertaa oli aihetta nahan luomiseen. Suunnaksi valikoitui perinteisempi raskas rock. Munkeby kertoo, että uusi albumi on “enemmän Musea kuin Meshuggahia, enemmän Ghostia kuin Gojiraa ja enemmän Biffy Clyroa kuin Burzumia”.

KEIKAT
Pe 22.2. Nosturi, Helsinki
Liput: 20€ ennakosta ja 25€ ovelta
Ennakko Ticketmaster

La 23.2. Rytmikorjaamo, Seinäjoki
Liput ennakosta 25€ / 23€ (Selmu Ry:n jäsenet) ja 29€ ovelta
Ennakko Tiketti


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.