No Spill Blood : Eye of Night – “Myrskyisän raivokasta irkku-industrialia”

(Svart Records 2023)

Irlantilainen post punkin, indie rockia ja industrial metalia seokseensa hämmentävä dublinilaistrio No Spill Blood on julkaissut toisen albuminsa kotimaisen Svart Recordsin kautta. “Eye of Nightilla” yhtye operoi tyylilajissaan poikkeavana yhtyeenä ilman kitaristia ja raskaan särövallin jyräävää geneerisyyttä. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tämä albumi olisi kevyttä tekoa. – Ei sinne päinkään.

2011 perustetun yhtyeen eponyymin kakkosalbumin tumman ja häijyn teollisen nuijinnan lomasta hohkaa ilmeisiä Neurosis-vaikutteita, myöhempien aikojen Killing Joken sofistikoitunutta päällekäyvyyttä ripauksella Nine Inch Nailsia. Basisti-vokalisti Matt Hedigan on omat Lardinsa, Godfleshinsa ja Anaal Nathrakhinsa omaksunut. John Bechedelin viitoittamalla tiellä syntetisaattoreistakin vastaava ohjelmoija Ruadhan O’Meara noituu puolestaan yhdessä hardcore- ja punk-otteisen rumpalin, Ror Conatyn kanssa No Spill Bloodin luontevan ankaruuden, aistiharhojen ja vasten kasvoja lyövän auditiivisen seoksen kuulijan aistittavaksi.

Albumin kirkkaimpiin onnistumisiin kuuluvat piinaavan tehokas avausraita “Cradle Scythe”, vesikauhuisena räksyttävä, pelkistyneisyydessään black metal-vivahteinen “Anvil Crawler” ja maanisen intensiivinen päätösraita “Dead Satellite”. Videobiisi “Eye of Night” riuhtaisee mukaan Iron Monkeyn kaltaista shufflaavaa raivokkuutta. Hauska albumin kuuntelun lomassa tekemäni havainto osuu “Cimmerian Maw” -biisin kohdalle. Instrumentaali muistuttaa soinnutuksiltaan Ozzy Osbournen “Mr. Crowleyn” legendaarista urkuintroa. Kyseessä on kuitenkin ainoastaan hyvällä tavalla kokonaisuudesta poikkeava biisi.

Vaikka päällisin puolin kuunneltuna No Spill Bloodin myrskyisä teollisuusmetakka kuullostaisikin äkkinäisen kuuntelijan korvaan järkäleeltä monotonista junnaamista, kuoren alla piilee paljon löydettävää, jolle kannattaa antaa aikaa avautua. Kyseessä on albumi eheä ja tasalaatuisen hyvä kokonaisuus, jolta ei kokonaisuuden pirtaan kuulumattomia tai muutoin tarpeettomia biisejä löydy.

4/5

https://www.facebook.com/nospillblood


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.