Nirvanan alkuperäinen rumpali tuo The Nirvana Experiencen Suomeen

Nirvana-yhtyeen perustamisesta tulee kuluneeksi ensi vuonna 30 vuotta. Nirvanan rumpalina toiminut Chad Channing tuo juhlan kunniaksi maaliskuussa Suomeen yhtyeen musiikkia soittavan The Nirvana Experience -kokoonpanon. The Nirvana Experience nähdään Helsingissä, Kulttuuritalossa sunnuntaina 18. maaliskuuta. Liput maksavat alkaen 39,50 euroa ja ne ovat jo myynnissä Lippupisteessä.

Chad Channingin ystävä tutustutti hänet Kurt Cobainiin ja Krist Novoseliciin, jotka etsivät rumpalia uuteen yhtyeeseensä. Vain pari kuukautta tämän jälkeen, kesäkuussa 1988, Nirvana jo levytti ensimmäisen singlensä, Love Buzz. Debyyttialbuminsa, Bleach, he julkaisivat kesäkuussa 1989.

Kolmikon tiet erosivat keväällä 1990, mutta Channing jatkoi musiikkiuraansa. Hän perusti Fire Ants -yhtyeen ja soitti myös The Methodists -kokoonpanossa. Lisäksi Channing on soittanut vuonna 2008 ensialbuminsa julkaisseessa Before Cars -yhtyeessä.

The Nirvana Experience on täyttä Nirvanaa lavaesiintymistään ja musiikkiaan myöten. Luvassa on yhteensä yli 30 Nirvanan tunnetuksi tekemään kappaletta yhtyeen eri vuosilta.