Ninni Poijärvi – Tie

Turenki Records

Laulaja, lauluntekijä Ninni Poijärven uusi albumi alkaa sykähdyttävästi albumin nimikkokappaleella. Väkevää ja sielukasta laulua. Hetkittäisiä kaikuja esimerkiksi Tom Waits -tuotannosta, kuten päätöskappaleessakin “Kirkas päivä”. Poijärvi on Hoedown-yhtyeen jäsenyytensä (laulaja, viulisti) kautta kulkenut juurimusiikin maastoon.

Laulujen kirjoittamiseen ovat tällä albumilla Ninnin ohella osallistuneet myös oma mies, laulaja ja kitaristi Mika Kuokkanen, Inka Nousiainen osana sanoituksissa. Tästä esimerkkinä “Ampiainen”, jossa Emmylou Harris -groovea.

Folk ja country ovat läsnä läpi albumin. “Joenmorsian” ja “Kyykky” Ninni Poijärven jousisovituksin hehkuvat myös suomalaisen kansanmusiikin hengessä. Varsin kaunista ja taitavaa laulua. “Uimapuku” ripaus New Orleans-ilottelua. J. Karjalainen on kirjoittanut tälle levylle laulun “Takiainen”, jossa Lännen Jukka -meininkiä. Karjalaisen ja Poijärven duetto on mainio ralli ryyditettynä Veli-Matti Järvenpään 1-2-rivisen hersyvin soundein. Hoedown-muusikkoja muina vierailijoina…

14 biisiä täyttä tavaraa! Ninni Poijärvi on kehittynyt sarallaan merkittäväksi tulkitsijaksi. Topi Salmen luotsaamalle Turenki Records -indie-levy-yhtiölle iso kiitos suomalaisen juurimusiikin julkaisemisesta tässä maassa.

****

TEKSTI: PAULI SAARINEN