Neva Hööd – Superfjord

Neva Hööd

Pitkästä aikaa korviin kantautui erityisen mielenkiintoista täysin uutta kotimaista tuotantoa. Superfjord-nimi ei taida ihan täysin täyttää Neva Hööd -määritelmää, koska nimi on todennäköisesti jossain Blow Up That Gramophone -tiedotteessa vilahtanut, mutta mitään muistikuvaa ei siitä ole jäänyt. Onneksi asia korjaantui nyt debyyttialbumin kanssa.

Bändin yksinvaltias primus motor Jussi Ristikaarto on aikaisemmin ollut indie rock -yhtye Kevinin kitaristina. Nyt hän on ottanut ohjat siis täysin omiin käsiinsä (toki apuja on otettu useasta eri suunnasta ja lisäksi on oma livekokoonpano, jonka jäsenten taustoista löytyy mm. Xysmaa, Liekkiä ja Pariisin kevättä).

Musiikillisest Superfjord on ottanut vahvoja happoja. Sen verran pitkällä psykedelisissä maailmoissa seikkaillaan, ettei vähään aikaan vastaavaa ole osunutkaan korviini. Olkoon tämä määreellisesti sitten vaikka psykedelistä jazzia.

Keep on trippin’

Neva Hööd -sarjassa nostan esille mielenkiintoisia kokoonpanoja, joista en ole henkilökohtaisesti kuullut yhtään mitään aikaisemmin.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.