Nelinkertainen maailman paras blueskitaristi saapuu minirundille Suomeen

Kaikkiaan neljä kertaa maailman parhaaksi blueskitaristiksi nimetty Duke Robillard saapuu kiertueelle maahamme lokakuussa. Robillard esiintyy Suomessa yhdessä pitkältä tauolta palaavan Wentus Blues Bandin kanssa. Viisi konserttia sisältävä kiertue käynnistyy 10. lokakuuta Pietarsaaresta ja päättyy 15. 10. Tampereen Klubille. Muut esityspaikat ovat Turun Logomo, Vaasan Ritz ja Helsingin Savoy-teatteri. Konserttien liput ovat jo myynnissä lippukaupoissa.

Duke Robillard on soittanut ja levyttänyt muun muassa Roomful of Bluesin, Fabulous Thunderbirdsin, Bob Dylanin ja Tom Waitsin kanssa. The Blues Music Awards on nimennyt hänet parhaaksi blueskitariksi vuosina 2000–2004. Lisäksi Robillard sai vuonna 2007 Grammy-ehdokkuuden Guitar Groove-a-rama –albumistaan.

Vuonna 1948 Yhdysvaltain Rhode Islandilla syntynyt Robillard aloitti kitaransoiton jo lapsena. Hän soitti lukuisissa eri yhtyeissä ja työskenteli samaan aikaan tunnetun kitaravalmistajan Guild Guitar Companyn leivissä. Vuonna 1967 Robillard perusti Roomful of Blues –kokoonpanon yhdessä pianisti Al Copleyn kanssa. Sittemmin Robillard oli myös legendaarisen The Fabulous Thunderbirds –yhtyeen jäsen vuosina 1990-1993.

Wentus Blues Band on Kokkolassa vuonna 1986 perustettu yhtye, jonka ensimmäinen blues-albumi julkaistiin 1989. Yhtye on esiintynyt 14 eri maassa ja on tuonut useita kansainvälisiä bluesmuusikoita Suomeen toimien heidän taustayhtyeinään.

KEIKAT
10.10 Pietarsaari, Schaumansali
11.10 Turku, Logomo
12.10 Vaasa, Ritz
14.10 Helsinki, Savoy-teatteri
15.10 Tampere, Klubi


Posted

in

, ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.