Narinaa Saunan lauteilta

Matiaskin luovui talvitulkistaan
Matiaskin luopui talviturkistaan

Useita ulkomaisia festareita kiertäneenä ei voi kuin ihmetellä miten amatöörimäisiä virheitä isoilla kotimaisilla festareilla edelleen tehdään. Muutama pointti joilla viime viikon Sauna Open Air olisi taatusti ollut mukavampi kokemus.

Vesi, vanhin voitehista

Suora lainaus Saunan sivuilta ”Muista juoda vettä pitkin päivää, alueella on vesipisteitä, jossa voit täyttää tyhjän max. 0,5 l muovipullosi.” Torstaina ja perjantaina vesipisteitä oli tasan kaksi jolloin niihin sai paikoitellen jonotella jopa 20 minuuttia. Can you festival jonottaa? Lisäksi Doron keikan aikoihin toinen vesipiste tyhjeni. Lauantaina tilannetta hivenen parannettiin, mutta miten näin tärkeää asiaa arvottiin jälleen kaksi päivää. Vaikka tiedossa oli kuumin saunareissu ikinä.

Löylyjen jälkeiset napanderit

En tiedä onko tämä tottumuskysymys, mutta miksi ihmiset sulattavat edelleen festareilla lämmintä olutta. Tämä tuskin on kustannuskysymys, sillä homma toimii mainiosti pienemmillä festivaaleilla, vaikkapa Ilosaaressa, jossa kylmää olutta myydään hanoista. Imitoidaanko festareilla perinteistä suomalaista kännisaunakokemusta, lämpeneehän se olutkin mukavasti saunan lauteilla, miksei Saunan ”katsomossakin”. Kuusi euroa taskulämpimästä oluttölkistä on suoranaista riistoa. Kaiken lisäksi usealla kotimaisella festarilla on oma viinasponssi ts. jos haluat ottaa terävät, niin saat ainoastaan sitä, jota sponsori tarjoilee. Saunassa tämä tarkoittaa jekkua ja batterya tai molempia sekaisin. Lauantain jälkeen vihaan loppuelämäni molempia litkuja. Lisäksi pitää valittaa edelleen suomalaista tyhmää lainsäädäntöä, joka sulkee ihmiset karsinoihin juomaan olutta. Laki on vanhanaikainen, sillä siitä pidetään enää kiinni kotimaisilla ja länsinaapurimme festivaaleilla. Jos homma toimii täydellisesti esim. Roskildessa, jonka ikäjakauma on huomattavasti esim. Saunaa nuorempi, niin miksei sitten täälläkin?

Ripper Owens toisena Dion opetuslapsena
Ripper Owens toisena Dion opetuslapsena

Lauteet

Saunan lavat ovat pysyneet samoilla paikoilla useamman vuoden, silti edelleen pieni lava on todella huonosti sijoitettu ja organisoitu. Homma toimii vielä pienellä bändillä, mutta esim. odotettu Dio’s Disciples veti pikkulavan alueen täysin tukkoon, lisäksi miksauskoppi peitti suuren osan olutalueen näkyvyydestä. Eikö miksauskopin saisi siirrettyä hivenen rantaan päin, joilloin alue oli huomattavasti tilavampi, vaikka niiden puiden eteen, kun sieltä ei kumminkaan näe mitään.  Tiedän, että paikkana Eteläpuisto on rajoitettu, mutta pikkulavan siirto esim. uuden poppamieslavan tietämille voisi olla harkittava vaihtoehto. Merkkari- ja krääsänmyyntipisteet voisivat olla vaikka keskellä aluella, joilloin kauppa kävisi varmasti paremmin.

Löylyvuorot

Saxon sai kärsiä perjantain soittoajasta. Ikuisesti NWOBHM-skenen B-sarjan bändi hävisi suosiossa sata-nolla Dio-koveribändille. Sitä saa mitä kansa haluaa, paitsi tällä kertaa yleisö äänesti jaloillaan ja piti Saxonia pakkopullana Dion hittikavalkaadin jälkeen.

Bonuksena VR osoitti jälleen tilannetajuaan olla lisäämättä vaunuja illan viimeiseen junaan kohti Helsinkiä. Käytännössä ainut vuoro Judas Priest -diggareilla päästä kotiin. Meininki oli kirjaimellisesti käsin kosketeltava, kun junassa oli istumapaikkojen määrään verrattuna noin kolminkertaisesti hikistä festarikansaa.

Tämän vuoden Saunassa oli paljon hyvääkin, nimittäin äärimmäisen tasokas artistikattaus. Siitä lisää seuraavassa postauksessa. Suosittelen kaikkia festarikäviöitä antamaan palautetta, jos vaikka ensi vuonna emme haihtuisikaan nestehukkaan ja saisimme nauttia saunaoluemme kylminä.

Kuvat: Olli Koikkalainen


Posted

in

by

Comments

One response to “Narinaa Saunan lauteilta”

  1. Patapää

    En usko että FOHia voi siirtää yhtään mihinkään. Asemointi on avainasemassa tiskillä.

  2. Patapää

    En usko että FOHia voi siirtää yhtään mihinkään. Asemointi on avainasemassa tiskillä.

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.