Monitaiteellinen elektronisen musiikin festari Solstice juhannuksena Rukalla

Solstice Festival on elektroniseen musiikkiin ja monitaiteeseen keskittyvä festivaali, joka järjestetään ensimmäistä kertaa juhannuksena (20.–22.6.) 2019 Rukatunturilla Kuusamossa. Solstice Festival järjestetään Rukan monipuolisen vapaa-ajanviettokeskuksen puitteissa, ja itse festivaalialue rakentuu Rukatunturin huipulle.

Kolmipäiväinen festivaali kokoaa Rukan ainutlaatuisen luonnon äärelle 30 kotimaisen ja kansainvälisen artistin musiikkiohjelmiston sekä kattavan monitaideohjelmiston. Festivaalin ohjelma edustaa Suomen ajankohtaisimpia vaihtoehto- ja klubimusiikin huippuja sekä kiinnostavimpia kansainvälisiä nimiä.

Tanskalainen Mama Snake on yksi tämän hetken kiehtovimmista DJ:stä, jonka nopeatempoisiin setteihin sisältyy niin elektroa, teknoa, kuin psykedeelistä tranceakin. D. Tiffany on kanadalainen tuottaja ja DJ, jonka oma tuotanto koostuu 90-lukulaista estetiikkaa hyödyntävästä ambient-teknosta, elektrosta, acidista ja breakbeatista. Chileläinen Shanti Celeste tunnetaan muun muassa bristolilaiselta Idle Hands -labelilta. Shanti Celesten musiikissa tunnuksenomaista ovat vastustamattoman raikkaat melodiat, mutta artistin repertuaariin kuuluu myös voimakas tekno ja elektro.

Suomalaisista tekijöistä esiintymässä nähdään legendaarisen Kaiku-klubin promoottori Lauri Soini, joka on jo vuosien ajan ollut merkittävä vaikuttaja klubimusiikin kentällä. Kansainvälistäkin suosiota nauttivan Kristiina Männikön tumman energisissä seteissä voi kuulla italoa, EBM:ää ja housea. Myös Sansibar on muodostunut tutuksi kasvoksi helsinkiläisillä klubeilla DJ- ja live-seteillään, joita on kuultu myös mm. Malmön Intonal Festivaaleilla, Pietarissa sekä tietenkin kotikentän Flow Festivaaleilla. Monilahjakkuuden erityisosaamiseen kuuluu modernia soundia ja retrotunnelmointia yhdistelevä elektro.

Festivaalin monitaideohjelma koostuu nuorista nousevista taiteilijoista, ja alueelle luotuihin teoksiin lukeutuu esimerkiksi immersiivisiä veistoksia ja interaktiivisia valo- ja puuinstallaatioita. Ensimmäisellä Solstice Festivalilla nähdään Caracara Collective, Irene Suosalo, Jenny Koivukoski, Nikolo & Santeri, Matti Vilho and Sini Henttu.

Työryhmän jäsenten aikaisempia projekteja ovat olleet muun muassa kansainvälistä mediahuomiota saavuttanut Post Bar -klubi, sekä palkittu tuotantoyhtiö Veli Creative. Työryhmä on myös Raaseporin linnassa järjestetyn ja kolminkertaisesti loppuunmyydyn Retriitti-klubimusiikkitapahtuman takana. Solstice Festival tekee tiiviisti yhteistyötä paikallisen Ruka-Kuusamon matkailu ry kanssa.

Festivaalin liput ovat myynnissä Tiketissä ja Resident Advisorissa. Majoitukset ja matkat voi ostaa festivaalin kotisivuilta.

MUSIIKKIOHJELMA

Torstai 20.6.2019
Buttechno: LIVE (RU), Running: LIVE, Sansibar & Linda Lazarov, Denzel & J.Lindroos

Perjantai 21.6.2019
Better Things to Do, Celestial Trax: LIVE, DJ Aleksi & DJ Jese, D. Tiffany (CA), Elias Gould & Liquid Sky: LIVE, Emma Valtonen, Hanna Ojanen, Olli Koponen & Yu Chuan, Sebastian Holm, Shanti Celeste, Skooge Records, Spekki Webu (NL)

Lauantai 22.6.2019
Antti Salonen, DJ Rubio: LIVE, DJ Nobu (JP), Огни: LIVE, Emma DJ (FR), Kristiina Männikkö & Tero Männikkö, Lara Silva, Lauri Soini, Mama Snake (DK), Marju, Miro-Benji, Onni Boi: LIVE, Post Bar Posse, RAD: LIVE


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.