Micke & Lefty ft. Chef – Up The Wall

(Helan Kommunikation, 2010)

Kymmenen vuoden iän saavuttanut Micke & Lefty ft. Chef julkaisi uuden Up The Wall -albumin syyskuussa 2010.

Yhtyeen blues-henkinen musisointi taipuu uudella albumilla mallikkaasti soljuen sulavasti eteenpäin biisistä toiseen. Albumin kaksi ensimmäistä kappaletta edustavat levyn nopeatemposempaa puolta. Levy saakin alkutahtiensa aikaan jalan polkemaan tahtia musiikin kanssa ja tarttuvat melodiat jäävät helposti päähän soimaan.

Albumin biisimateriaali on kauttaaltaan erittäin vahvaa ja toimivaa, eikä levyltä löydy huonoja yhtäkään huonoa raitaa. Levy on sävellyksellisesti taidokasta tekoa ja lo-fi henkinen melko minimalistinen äänimaailma tukee albumilla vallitsevaa tunnelmaa.

Up The Wall on tyylikäs paketti, jota voi varauksetta suositella kaikille juurekkaan blues-musiikin ystäville. Levy on helposti lähestyttävä, mutta biisimateriaali vaatii jonkin verran kypsyttelyä. Albumilta on hankala löytää huonoja hetkiä. Micke & Lefty ft. Chef luo helposti lähestyttävän ja omaleimaisen kokonaisuuden juurekkaan blues-musiikin ystäville. Uskon, että myös muut löytävät albumilta hienoja hetkiä. Suositellaan nautittavaksi hyvässä seurassa juotavien kera.

4/5

[spotify uri=”spotify:album:4yV6MXpoc1o7WkluP3yY09″]