Metsät palamaan – Skogen Brinner saapuu Suomeen

Psykedeelisestä hard rockista päästään nauttimaan molemmilla kotimaisilla, kun ruotsalainen Skogen Brinner ja suomalainen Seremonia soittavat neljä yhteiskeikkaa Suomen suurimmissa kaupungeissa tammi-helmikuun vaihteessa.

Ruotsista on viime vuosina tullut mainioita, vaikutteensa menneiltä vuosikymmeniltä hakevia heavy rock -yhtyeitä. Skogen Brinner on joukon ehdottomin, autenttisin ja omaperäisin. Äidinkielellään operoivan bändin luomusoundi on aggressiivinen ja siloittelematon. Yhtyeen ytimekkäästi nimetyn debyyttialbumin ”1st” on julkaissut Subliminal Sounds, joka tunnetaan paitsi laadukkaasta uustuotannostaan (mm. Dungen, New Alchemy), myös ruotsalaisen psykedelian tyylikkäistä uudelleenjulkaisuista (mm. Pärson Sound, Träd, Gräs Och Stenar, Kvartetten Som Sprängde).

Proge- ja punksävyt yhdistyvät innostavalla tavalla Skogen Brinnerin ajattomasti raskaassa riffirockissa. Kiertue on ensimmäinen mahdollisuus nähdä hurja livebändi Suomen kamaralla.

Skogen Brinnerin kanssa lavan jakava Seremonia soittaa psykedeelistä jytää ja laulaa suomeksi. Yhtyeen Svart Recordsin julkaisemat kokopitkät Seremonia (2012) ja Ihminen (2013) sisältävät kompromissitonta rock’n’rollia, jossa hyytävä tunnelmallisuus ja räjähtävä soittamisen riemu yhdistyvät ennenkuulemattomalla tavalla. Myös Seremonian vaikutteet tulevat vähintään 30 vuoden takaa, mutta lopputuloksena kuultava psykedeelinen synteesi on ainakin 5 vuotta edellä aikaansa.

KEIKAT
29.1.2014 Bar Loose, Helsinki,
liput: 6/8€ (ennakko: Tiketti)
30.1.2014 Lutakko, Jyväskylä,
liput: 8€ (Jelmun jäsenille ilmainen sisäänpääsy, ennakko: www.jelmu.net)
31.1.2014 Vastavirta, Tampere, liput: 8€ (ennakko: Vastavirta)
1.2.2014 Dynamo, Turku,
liput: 6€ (ennakko: 8raita Record Store)