Mennääks metsään – siis festiwaaleille

Mäntyharjulla 27.-29. heinäkuuta järjestettävä Metsäfestiwal 2012 tarjoaa laajan skaalan sekä koti- että ulkomaisia yhtyeitä genrerajat narikkaan heittävällä otteella. Tarjontaa löytyy neljältä lavalta kuudenkymmenen artistin ja yhtyeen voimin. Jo itse festivaalialue on erikoinen – yhdistelmä käsityönä metsäympäristöön rakennettuja hirsilavoja, värikkäitä UV-dekoraatioita ja luontoon uppoavaa valoshowta.

Flowers stagella tarjoillaan tanssijalkaa vipattavia trance-rytmejä, kun taas Live stagella vietetään estotonta liveyhtyeiden ja cross-over-musiikin luotsaamaa karnevaalia. Syvä stage on omistettu ug-rapille ja hip-hopille, ja kattauksen kruunaa leppoisan viihtyisä Arc of Carnival-teltta, joka tarjoaa chill-out-kattausta koko viikonlopun lävitse – musiikkitarjontaa riittää siis vuorokauden jokaisena kellonaikana.

Tarjolla on siis todellakin monipuolinen setti esiintyjiä. Helpompaa varmasti tarkistaa koko kattaus tapahtuman kotisivuilta, mutta tässä muutama mielenkiintoinen poiminta.

Perjantaina Flowersissa ei nähdä kuin yksi esiintyjä, mutta nimeä on sitäkin enemmän. Juno Reaktorin luulisi olevan tuttu kaikille trance-diggareille. Mies nähdäänkin Metsässä ensimmäisellä pohjoismaisella festarikeikalla ikinä. Lauantailta voisi Flowersista poimia vaikka kolmen hollantilaisen putken aamupäivällä alkaen klo 9.30 – siinä se aamu lähtee mukavasti käyntiin Satyrin, Ozmalin ja Walter Tickin tahtiin. Syvä Stagella räpäyttelee hyvä kattaus kotimaista ug-räbää. Tarjolla on perjantaina mm. Petos & Jontti sekä Laineen Kasperi ja lauantaina mm. Kemmuru ja Notkea rotta. Livenä kuullaan niin outoilua kuin suoraviivaisempaakin rokkia – mm. Death of Gagarin, Bubble Scum, Tundramatiks ja KapKap saavat isoa tukea Tuomari Nurmiolta. Ja ohjelmaa on tosiaan tarjolla 24 tuntia vuorokaudessa.

Festivaali sijaitsee Mäntyharjun kunnassa n. 200km ajomatkan päässä Helsingistä, Tiilikkalan kylän yhteydessä. Tapahtuman järjestää yhteisvoimin pitkäjänteisellä kokemuksella Flowers of Life sekä Alakulttuuriyhdistys Syvä Ry.

Liput ennakkoon Tiketistä 75e/3 päivää ja postilta 80e.