Matti Esko – Järvenpää – Kauriala – Uniikkiduetto Jyrki69:n kanssa!

Turenki Records

1990-luvun alku. Tarinoin lähes naapurissa asuvan Matti Eskonniemen kanssa. Musiikkijuttuja… Tämän lomassa Matti tokaisi: “Saisipa joskus vielä levyttää kantria suomeksi!”.

Matti Eskon 70v-juhlavuoden kunniaksi on julkaistu lyhyen ajan sisällä toinen countrypainotteinen albumi. Järvenpää-sessiot (1-6) on tuottanut ja sovittanut steelkitaristikurko Olli Haavisto ja Kauriala sessiot (7-11) tuotti ja sovitti Janne Saksa.

“Karavaani kulkee ja koirat haukkuu” (säv. Vesa Anttila, san Topi Salmi) on saanut kiitettävän paljon radiosoittoa. Kulkeva komppi, rento meininki ja arkirealistinen teksti sopivat myös tämän päivän taajuuksille.

Muita laulunkirjoittajia ovat mm. Kaisa-tytär Eskonniemi Jättiläisten tie (san. Esa Eloranta), Antti Vuorenmaa “Neljä seinää” , Esa Eloranta “Neliapila ja Hevosenkenkä”, “Omia polkujaan” (säv. Janne Rintala, san. Vexi Salmi), jossa voidaan kuulla pitkästä aikaa Pepe Ahlqvistin upeaa bluesharpun soittoa. Yllärinä kuullaan duetto Elorannan “Pimeää” The 69 Eyes -laulaja Jyrkin kanssa.

Albumikokonaisuus on tasapainoinen ja tyylinmukainen. Tuottajat ovat tietoisesti jakaneet kakun kahtia. Tätä tukemassa ovat myös muut rootsiin vihkiytyneet muusikot, kuten mm. Olli Haavisto, Vesa Anttila, Janne Haavisto, Pekka Gröhn, Pekka Kuorikoski, Pauli Halme, Ninni Poijärvi…

Kotimainen tuotanto. Turenki Records jälleen julkaisijana ja Matti Esko laulaa riemulla uusin ottein.

****


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.