Maailmanmusiikin supertähti Youssou N’Dour saapuu Tampereelle

Senegalilainen Youssou N’Dour ja Le Super Etoile De Dakar -yhtye esiintyvät Tampereen Pakkahuoneella keskiviikkona 16. heinäkuuta.

Youssou N’Dourin ura alkoi vuonna 1972, kun laulaja oli vasta 13-vuotias. Hänen musiikkityylinsä oli alusta asti Senegalissa ja Gambiassa suosittu mbalax, jossa afrikkalaiset vaikutteet yhdistyvät jazziin, souliin, latinorytmeihin ja skahan. Muun muassa kansainväliset Grammy- ja Polar-musiikkipalkinnot uransa aikana voittanut Youssou N’Dour tunnetaan yhteistyöstään muiden maailmantähtien kanssa. N’Dour on ollut samoilla lavoilla ja levyillä muun muassa Peter Gabrielin, Stingin, Paul Simonin ja Bruce Springsteenin kanssa. Suuri yleisö muistanee parhaiten Youssou N’Dourin ja Neneh Cherryn dueton 7 Seconds, joka oli suuri taivaskanavahitti.

Menestyksekkään musiikkiuran lisäksi Youssou N’Dour on yhteiskunnallinen aktiivi. Amnesty Internationalille, YK:lle ja Unicefille tehtyjen projektien lisäksi N’Dour on ottanut osaa kotimaansa politiikkaan: hän on muun muassa ollut presidenttiehdokkaana sekä toiminut Senegalin kulttuuriministerinä.

Youssou N’Dour ja Le Super Etoile De Dakar esittävät ainoalla Suomen-keikallaan Tampereella läpileikkauksen maailmanmusiikin supertähden urasta. Tampereen Kulttuurikamarin ja Tampere-talon ensimmäinen yhteistuotanto tulee olemaan huippuunsa viritettyä ja hurmoksellista tanssin juhlaa; heinäkuun helteet tuntuvat viileiltä, kun täyttä höyryä alusta loppuun päästelevä rytmijuna lähtee liikkeelle.

– Olemme puhuneet yhteistyöstä jo pitkään; suhtaudumme toisiimme kilpailijoiden sijaan kollegoina, Tampereen Kulttuurikamarin ohjelmapäällikkö Tero Viikari kertoo.

– Youssou N’Dour on iso, kansainvälinen supertähti, jonka uskomme kiinnostavan molempien konserttipaikkojen yleisöä. Päätimme tehdä pelinavauksen ja tuottaa konsertin yhdessä. Paikka valikoitui mm. käytännön syistä; halusimme tarjota yleisölle mahdollisuuden nauttia musiikista tanssien istuvan konsertin sijaan.

KEIKKA
ke 16.7.2014 Pakkahuone, Tampere
klo 21 (ovet auki klo 19)

LIPUT
55/49 e (ennakko Lippupiste ja Tiketti)


Posted

in

, ,

by

Tämäkin sivusto käyttää "keksejä" ja siitä pitää EU-lakien mukaan kertoa myös käyttäjille. Käyttämällä sivustoa hyväksyt sen. Emme me niitä tietoja oikeastaan mihinkään käytä, mutta Googlen mainoksia niiden avulla kohdennetaan paremmin.